--> Чому «ПриватБанк» масово блокує карти українців | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому «ПриватБанк» масово блокує карти українців

0
-4
Чому «ПриватБанк» масово блокує карти українців
У мережі масово ширяться повідомлення про те, що рахунки клієнтів «ПриватБанку» блокують під приводом фінмоніторингу. Частіше за все жертвами стають акаунти публічних осіб і приватних виконавців, проте в деяких випадках фінустанова «не гребує» зупинити роботу рахунків звичайних громадян.

Про це повідомляє gsminfo.com.ua.

У чому причина

У більшості випадків саме фінмоніторинг стає причиною блокування.
Це спеціальна процедура, коли банк припиняє роботу рахунку людини, яка займається незаконною економічною діяльністю, включаючи «тіньовий заробіток» і відмивання доходів.

Майже завжди такими людьми стають приватні виконавці, українці, що мають відношення до державної служби та представники великих компаній. Під увагу вони потрапляють через декількох факторів:

- на карту приходять суми, що перевищують 400 тисяч гривень;

- готівка часто пересилається без видимого законного приводу;

- на рахунок держслужбовця надходить дуже велика сума грошей.

Приклад такого випадку

Показовим може стати випадок, який стався з приватним виконавцем Дмитром Гненним. Протягом короткого проміжку часу через його рахунки були відправлені кілька мільйонів гривень, в результаті чого 34 банківських аккаунта українця були заблоковані, а банк почав вимагати документи про походження коштів. Дмитро надав декларацію про доходи, в результаті чого рахунки було розблоковано.

Хто може потрапити у зону ризику

Однак всі громадяни також можуть потрапити під приціл фінмоніторингу, якщо вони займаються заробітком грошей без реєстрації діяльності, або і зовсім заробляють нечесним шляхом. Що стосується рядових українців, то їм не варто побоюватися цих нововведень, якщо їхні доходи «білі» і укладаються в норми, зазначені при відкритті рахунку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні