--> Скільки часу триматиметься імунітет після вакцинації Pfizer | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скільки часу триматиметься імунітет після вакцинації Pfizer

0
-2
Скільки часу триматиметься імунітет після вакцинації Pfizer
Ефективність вакцини проти COVID-19 компанії Pfizer знизиться приблизно до 84% через 4-6 місяців після введення другої дози. Первинна ефективність заявлена в 96,2%.

Про це повідомив генеральний директор Pfizer Альберт Бурла в ефірі телеканалу CNBC.

Суть дослідження

За його словами, дані засновані на результатах нового дослідження, що фінансується компанією, яке ще не пройшло експертну оцінку.

У дослідженні взяли участь більш ніж 44 тисячі вакцинованих добровольців.

Раніше виробник зіткнувся з чиновниками охорони здоров'я США, які наполягали на необхідності третьої дози вакцини для підвищення захисту імунітету.

Зазначається, що якщо ефективність вакцини Pfizer з часом буде знижуватися такими ж темпами, то протягом 18 місяців з моменту вакцинації ефективність препарату буде становити менш ніж 50%. У такому разі необхідна буде ревакцинація.

Як працює Pfizer

Головний компонент вакцини Pfizer – молекула матричної РНК, в якій записана інформація про антиген – білок вірусу SARS-CoV-2, який є збудником COVID-19. Коли ця молекула потрапляє всередину людської клітини, там синтезується цей білок, а наш організм виробляє на нього імунну відповідь. Такі вакцини називають РНК-вакцинами.

Як і більшість інших типів вакцин, вона не може стати причиною захворювання, від якого захищає, оскільки не містить вірусних частинок, і вони не використовуються в процесі виробництва вакцини. Крім того, вона навіть теоретично не може вплинути на геном людини.

Існує незначна ймовірність того, що вакцина Pfizer може викликати важку алергічну реакцію. Зазвичай вона виникає в інтервалі від декількох хвилин до однієї години після введення дози препарату.

Ознаки алергії

утруднене дихання,

набряк обличчя і горла,

прискорене серцебиття,

рясний висип по всьому тілу,

запаморочення і слабкість.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні