Pfizer почала тестування на людях таблеток від COVID-19

0
0
Pfizer почала тестування на людях таблеток від COVID-19
З огляду на те, як мутує вірус, який викликає COVID-19, і тривалий вплив захворювання на весь світ, мати доступ до терапевтичних засобів і зараз, і після пандемії буде вкрай важливо, вважають у компанії.

Інформує Кореспондент.

Американська фармацевтична компанія Pfizer почала тестувати на людях новий препарат від коронавірусу. Ліки розроблено у вигляді таблеток. Про це у вівторок, 23 березня, йдеться на сайті виробника.

"Якщо випробування пройдуть успішно, таблетку можна буде прописати на ранній стадії інфекції, щоб заблокувати розмноження вірусу до того, як пацієнти сильно захворіють", - йдеться в повідомленні компанії.

Як зазначив головний науковий співробітник Pfizer Мікаель Долстен, поки в дослідженні не виявили ніяких несподіваних проблем, і результати можуть бути отримані протягом декількох тижнів.

Якщо все піде добре, Pfizer може почати дослідження другої і третьої фаз на початку другого кварталу. Це потенційно дозволить їй подати заявку на дозвіл на екстрене використання препарату вже до кінця цього року.

"Нові ліки від Pfizer зв'язуються з ферментом, який називається протеазою, з метою запобігання розмноження вірусу", - пояснюють розробники.

В агентстві відзначають, що ліки, які пригнічують протеазу, успішно застосовуються при лікуванні ВІЛ і гепатиту С.

Під час випробувань буде оцінена безпека і переносимість препарату. Крім того, виробник тестує противірусні ліки, які вводяться внутрішньовенно. Планується, що вони будуть використані при лікуванні хворих на більш важкій стадії захворювання - тих, яких вже госпіталізували, уточнили в Pfizer.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні