Простий та корисний: дієтологиня назвала ідеальний сніданок для дітей

0
4
Простий та корисний: дієтологиня назвала ідеальний сніданок для дітей
Ідеальний сніданок для дитини має бути корисним і ситним, заряджати її енергією, що дасть змогу бути активною та добре вчитися.

Про це Фактам розповіла дієтолог Тетяна Миколаєнко.

"Здоровий сніданок дитини має містити кашу. Це основа першого прийому їжі. Вона дає користь, енергію, почуття ситості. Крім того, вона добре перетравиться і не викличе відчуття тяжкості, коли хочеться полежати або поспати", – розповідає дієтологиня.

За її словами, до каші, яка є хорошою вуглеводною базою, треба додавати білки. Ідеальним доповненням буде відварене яйце. Потрібні і жири, а тому варто додати до каші вершкового масла.

Подати з цим усім слід не надто солодкий напій – чай ​​чи компот з ягід або фруктів, вважає фахівець.

"Треба привчати дітей пити несолодкий чай або будь-який несолодкий напій. При бажанні це досить просто зробити", – пояснює експертка.

Такий варіант сніданку повинен бути основою, його можна урізноманітнювати й іншими наборами продуктів.

"Можна готувати сир зі сметаною і ягодами, сирники та запіканки. Іноді можна дозволяти булочку з маслом або сиром. Але це лише для урізноманітнення" – вважає Тетяна Миколаєнко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні