Повернення цензури в Україні? Готуються закрити 400 сайтів

2
-1
Повернення цензури в Україні? Готуються закрити 400 сайтів
В Україні з'явиться реєстр сайтів, які підлягають блокуванню.
Реєстр створюється з ініціативи великих операторів, яким важливо розуміти, які сайти підлягають блокуванню, а які - ні.

Про це пише Корреспондент.

Рада нацбезпеки й оборони вирішила створити реєстр заборонених сайтів, повідомив у четвер, 8 липня, член Інтернет-асоціації України і член уже створеної робочої групи з питань технічної реалізації реєстру Максим Тульєв у Facebook.

"Сьогодні на РНБО було прийнято остаточне рішення про створення реєстру заборонених сайтів - того самого "Укркомнадзора", яким ми один одного лякали жартома і який ще рік тому здавався просто абсолютно неможливим в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зараз працюють над створенням технічної частини - списку з назвами сайтів, які підпадають під блокування. Відзначається також, що реєстр створюється з ініціативи великих операторів, яким важливо розуміти, які сайти підлягають блокуванню, а які - ні. Попередньо, РНБО готує перелік із 400 сайтів.

Політичне рішення про формування реєстру вже прийнято і робоча група починає роботу з понеділка.

"В українському законодавстві не прописано, крім рішення суду щодо дитячої порнографії, як саме повинні відбуватися ці блокування. Наше оскарження в ЄСПЛ зараз будується на тому, що в Україні немає процедури і немає законної підстави щось заблокувати", - сказав член групи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закрийте "страну" і "волинські новини" - без цих клоак Інтернет стане чистішим
Відповісти
Вже й так в Окраїні Північна Корея.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні