Діяльність Олени Зеленської: чим займається перша леді України

0
1
Діяльність Олени Зеленської: чим займається перша леді України
Перша Леді України Олена Зеленська запустила реформу нового шкільного харчування, впровадивши в меню більше фруктів, м’яса та молока. Такі норми почнуть діяти у шкільних їдальнях вже з вересня нового навчального року.

Про це пише Громадське.

Поки в Україні немає інституту першої леді, як, для прикладу, в США чи Франції. Наразі офіційних зобов’язань Зеленська немає, проте президент планує розробити законопроект, який врегулює обов’язки першої леді.

Впровадження шкільного меню

Ще з 2019 року перша леді країни почала говорити про реформу шкільного харчування.

«Якщо дітям не подобається шкільний обід, вони йдуть у сусідній кіоск і купують те, що їм смакує, не замислюючись про користь або шкоду. Тому не дивно, що найпоширеніші проблеми зі здоров'ям дітей — захворювання шлунково-кишкового тракту», — розповіла Олена Зеленська.

Олена впевнена, що проблема шкільного харчування залежить від тендерних процедур, адже школа вибирає найдешевший шкільний обід для дітей.

Слухай українською: аудіогіди у світових музеях

Роботу з українськими гідами Зеленська почала ще тоді, коли світ почав впроваджувати зарубіжних гідів у своїх музеях. Загалом, зараз працюють вже 20 українськомовних аудіогідів, сім із яких знаходяться у Туреччині.

«Культурна дипломатія — один із пріоритетних напрямків роботи, який я обрала для себе у статусі дружини президента. Форматів безліч, але мета — єдина: якомога ширше та яскравіше презентувати нашу країну у світі через її культуру та мову», — зазначила Зеленська.

Протидія домашньому насильству: взаємодія з державою

Виконавча директорка міжнародного благодійного фонду «Фундація громадського здоров'я» Галина Скіпальська розповідає про те, що виокремити боротьбу з домашнім насильством, як ще одну діяльність першої леді – важко.

«Торік ми ініціювали зустріч, щоб обговорити з Оленою Зеленською ключові проблеми в контексті домашнього насильства, зокрема через карантинні обмеження. Я була вражена, бо на зустрічі також був прем'єр-міністр, керівник апарату Офісу президента. Нас слухали. Я зрозуміла, що вона взяла це питання під контроль. Минуло декілька місяців — і президент підписав указ у сфері протидії домашньому насильству», — каже Скіпальська.

Крім того, Олена Зеленська ініціювала план розробки міжсекторної взаємодії міністерств та відомств для того, аби протидіяти домашньому насильству. Такий план має допомогти налагодити спільний механізм протидії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні