Як підготувати машину до літньої спеки: поради експерта

0
-8
Як підготувати машину до літньої спеки: поради експерта
Про підготовку авто до експлуатації в зимовий період пишуть часто. Але підготувати автівку до літнього періоду не менш важливо.

Чеклист для автомобіліста пропонує UaMotors.

1. Мийка
Перш ніж їхати в автосервіс, приділіть хоча б пів години ретельній мийці. Можна поїхати на класичну мийку, а можна й на самообслуговування. Промийте диски, елементи підвіски, і особливо радіатори. За зиму там накопичується багато бруду. Забиті радіатори можуть привести до перегріву.

Влітку можна помити і двигун – мити його краще діелектриком.

2. Охолодження
Літо – час високих температур. Система охолодження працює практично на зношення і може зламатися в найбільш незручний момент. Антифриз краще поміняти, а саму систему промити. Не зайвим буде перевірити патрубки, з’єднання, термостат і водяний насос.

3. Фільтри
Завжди цінна порада: провести планове обслуговування і поміняти масло в двигуні. Разом з ним, можливо, доведеться поміняти паливний, повітряний і салонний фільтри.
Усередині салону майстри рекомендують провести комплексну чистку – продути дефлектори і тунелі кліматичної системи - дихати всередині стане набагато приємніше.

4. Хімчистка салону і турбота про здоров’я
Якщо салон «втомився», варто провести хімчистку. Робити детейлінг немає сенсу, а от прибрати бруд і пил, які з’явилися в салоні за зиму – треба. Варто також обробити антибактеріальним складом радіатори та випарник кондиціонера. Така процедура може врятувати вас від інфекції та алергії.



5. Діагностика рульового управління, підвіски і гальм
Цю процедуру краще не відкладати – неправильний розвал-сходження може стерти нову гуму, а пошкоджена за зиму рульова рейка може привести до поломки всього механізму.

Якщо ви не пам’ятаєте, коли востаннє міняли гальмівні колодки і точно не робили цього взимку, то на літо їх обов’язково потрібно замінити. Заодно зверніть увагу на диски. Якщо на них є наліт з чорної сажі - з колодками щось не так.

6. Займіться колесами
Перше, що потрібно зробити – збалансувати диски після зими. На хорошому шиномонтажі їх повинні очистити від балансирних вантажів і перевірити геометрію. Якщо вона порушена, то диски краще прокатати.

Ще одна корисна порада – накачати шини азотом. Він стабільніший за звичайне повітря і їздити на азоті влітку – одне задоволення. Особливо на швидких машинах.

7. Світло
Заміна ламп влітку – обов’язкова умова, якщо ви живете за містом. У ксенонових ламп потрібно перевірити блоки розпалювання, а на додаткових фарах не зайвим буде перевірити денні ходові вогні.

8. Кузов
Літо – сезон ремонту доріг. Щебінь і гравій від інших машин можуть пошкодити ЛФП. Щоб цього не сталося, зони ризику можна заклеїти плівкою.

Підійде найдешевша – бюджет на обклеювання складе приблизно 5 тисяч гривень, але це все одно дешевше, ніж перефарбовувати кузовні деталі. Так само можна вчинити і з лобовим склом.

9. Паливо
Щоб насолоджуватися машиною влітку, варто звернути увагу на форсунки і паливну систему в цілому. Промивання паливної системи коштує недорого і дозволяє очистити систему від бруду. Після цієї процедури паливо надходить рівномірно і двигун працює стабільніше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні