В Україні заборонили певні види пластикових пакетів: українців штрафуватимуть

5
0
В Україні заборонили певні види пластикових пакетів: українців штрафуватимуть
В Україні заборонили частину пластикових пакетів, а у Верховній Раді схвалили штрафи.

Про це «Волинь24» дізналась з законопроєкту про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, який Верховна Рада ухвалила в другому читанні.

За фракціями законопроєкт підтримали:

- "Слуга народу" – 201 голос;

- "Європейська солідарність" – 20;

- "Батьківщина" і "Голос" – по 17;

- група "Партія "За майбутнє" – 16;

- група "Довіра" – 14;

- позафракційні – 12, ОПЗЖ – 0.

За інформацією документа, опублікованого на сайті парламенту, забороняється розповсюдження в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг:

- надтонких пластикових пакетів;

- тонких пластикових пакетів;

- оксорозкладних пластикових пакетів.

Якщо ця норма порушується, передбачається штраф у розмірі від 8500 до 17 000 грн, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення – у розмірі від 17 000 до 34 000 грн.

Виняток - надтонкі пластикові пакети шириною до 225 мм, глибиною до 345 мм, довжиною до 450 мм. Але це лише за умови, якщо їх використовують як первинну упаковку для пакування чи транспортування свіжої риби, м'яса та продуктів із них, сипучих продуктів та льоду.

В усіх інших випадках пластикові пакети слід вилучити.
Згідно з законом, розповсюдження пластикових пакетів здійснюється виключно на платній основі. Роздрібні ціни на них не можуть бути нижчими за мінімальні ціни, що встановлюються Кабміном.

За порушення цієї норми передбачений штраф у розмірі від 1700 до 3400 грн, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення – у розмірі від 3400 до 8500 грн.

Ухвалений документ спрямований на зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та благоустрою територій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Штрафувати треба виробників !а люди тут до чого ?!
Відповісти
Заборонили?! А на платній основі можна.Це що така заборона?! Мені здається що це можливість додатково заробити власникам магазинів.
Відповісти
Всім фанатам пакетів, поїдьте в Брище і подивіться своїми очима на терикон з поліетилену. Чемні лучанин викинули їх тисячі тон, це жах
Відповісти
янєлох... я зелупа клоунська гірший лоха трикратно ворую пенсії в пенсіонерів і чекаю кулявлоба в час розплати за св0ї злодіяння...а ви не народ, а ви бидло мене обравше вас обкрадати ха-ха-ха....так вам і треба хо-хо-хо-бу-га-га!
Відповісти
Хай подохне ТРИКРАТНО КРАДУЩИЙ ПЕНСІЇ клоун зеленський з коментовидалятором модератором-підором!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні