Заборонять одноразовий посуд, пакети, соломинки

0
1
Заборонять одноразовий посуд, пакети, соломинки
Китай змушує ресторани, онлайн-магазини та служби доставки повідомляти про використання одноразового пластику.

Міністерство торгівлі КНР заявило, що створило національну систему звітності роздрібних продавців про споживання пластику. Пропозиція уряду - частина ширшої кампанії зі зменшення пластикових відходів в країні. Про це пише ВВС.

Зростання поставок їжі додому під час пандемії спричинило зростання обсягів використання одноразового пластику. У вересні китайська влада заявила, що одноразові поліетиленові пакети і столові прилади заборонять використовувати у великих містах до кінця року, а одноразові соломинки по всій країні.

У вересні в Китаї вступив в силу Закон про тверді відходи, відповідно до нього штрафи для порушників утилізації пластикових відходів збільшать в 10 разів. Він також наказує будувати нову інфраструктуру для вторинної переробки пластику.

Голова Китайської асоціації пластикового сміття Ванґ Ванґ заявив, що заборони дозволять вирішити лише найбільш видимі проблеми з пластиковим сміттям.

У січні Національна комісія Китаю з розвитку і реформ опублікувала 5-річну дорожню карту щодо скорочення твердих побутових відходів. Вона передбачає загальну заборону на пластикові пакети до 2022-го, а також скорочення на 30% використання одноразових пластикових предметів у ресторанах. Готелі до 2025-го не повинні пропонувати безкоштовні одноразові пластикові вироби клієнтам.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні