9 порад як стати впевненішим в собі

0
2
9 порад як стати впевненішим в собі
Досягають бажаних цілей тільки ті люди, які впевнені у собі. Чому? А тому, що для них не страшні ризик, сумніви та страх, а до труднощів та невдач вони відносяться з вдячністю. Якщо Вам бракує впевненості - професіонали знають, як її набути.

Про це повідомляє Вікторія Шептієнко на своїй Інстаграм-сторінці.

Публічні виступи, будування кар’єри та власної справи, нові знайомства та вирішення конфліктів – це ті речі, які не можна побудувати без впевненості. Психологиня Вікторія Шептієнко поділилась з читачами порадами, які допоможуть вам покращити свою впевненість.

Візуалізуйте

Перш за все, уявіть, якою людиною ви хотіли б бути, якби не боялись. При низькій самооцінці нам важко адекватно себе сприймати. Тому й так важливо дивитись на себе ніби зі сторони, візуалізувати себе впевненою людиною, навіть якщо поки що ви себе так не відчуваєте.

Дивіться страхам в очі

Ніщо так не піднімає нас в у власних очах, як Боротьба з власними страхами сильніше за все піднімає нас у власних очах.. Необхідно покинути свою зону комфорту: намагайтесь якомога частіше пробувати щось нове, дивитись в лице своєму страху висоти, виступу на велику аудиторію, швидкості тощо.

"Якщо ви кожного дня робитимете щось, що вас наводить на страх, то отримуватимете не лише хороший досвід, а й впевненість в собі", – розповідає Вікторія Шептієнко.

"100 днів відмов"

Вікторія Шептієнко також радить скористатись принципом письменника та відеоблогера Джиа Джианга під назвою "100 днів відмов". Він навмисне 100 днів потрапляв у ситуації, коли інші люди йому відмовляли: просив в борг у незнайомої людини, добавки у ресторані тощо. Це потужний спосіб, щоб навчитись приймати відмови інших людей і не вважати себе через це поганою людиною.

Принцип рівності

Усе повинно бути збалансованим. І висока самооцінка зовсім не означає, що ви повинні ставитись до інших, як до нижчих за себе. Пам'ятайте, що ви нічим не гірші за інших, а вони – нічим не гірші за вас.

Критикуйте внутрішнього критика

Як не сумно, зазвичай найбільш дошкульні зауваження люди отримують від самих себе. Якщо дуже невпевнена у собі людина, значить ваш внутрішній критик занадто активний. Спробуйте так з ним боротись:
Знаходьте можливості привітати себе, зробити комплімент чи винагородити навіть за щось дуже маленьке і незначне. Як казав Марк Твен: "Людині не може бути комфортно без її власного схвалення",
– каже психологиня.

Допомагайте іншим

Допомагаючи іншим людям, ми переповнюємось позитивними емоції та відчуваємо, що стали для когось корисними:

"Замість того, щоб зосереджувати увагу на власній слабкості, станьте волонтерами чи наставниками, допомагайте іншим, навчайте, і ви побачите, як росте ваша впевненість в собі", – переконана експертка.

Афірмації

Щоб змінити ставлення до себе, варто практикувати афірмації – позитивні твердження, які надихають людину, коли вона говорить їх сама собі.

"Зазвичай вони більш ефективні, якщо промовляти їх вголос, щоб ви самі це чули. А все тому, що ми схильні вірити в те, що самі повторюємо собі", – каже експертка.

Піклуйтесь про себе

Як би важко не було, але знайдіть час на здоровий сон, збалансоване харчування і приємні дрібнички для себе.

"Важко почуватись добре, якщо ви ненавидите свою зовнішність чи постійно мляві. Піклуючись про себе, задовольняючи власні потреби, ви почуватиметесь впевненими", – зазначає експертка.

Вчіться казати "Ні"

Впевнена у собі людина не погоджується на усі пропозиції та прохання, якщо таким чином вона шкодить собі. Не бійтесь відмовляти й вибудовувати особисті кордони, беручи таким чином життя у власні руки.

"Чим більше контролю ви маєте над своїм життям, тим більшою буде ваша впевненість", – каже психологиня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні