Максима Степанова звільнили з посади міністра охорони здоров’я

0
4
Максима Степанова звільнили з посади міністра охорони здоров’я
Сьогодні, 18 травня пройшло засідання Верховної ради, на якому депутати проголосували за звільнення міністра охорони здоров’я Степанова.

Про це «Волинь24» дізналась з засідання Верховної ради України.

У чому причина

Подання про відставку Степанова надійшло до Верховної Ради 14 травня від Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля. Основною причиною звільнення Степанова є незадовільні темпи вакцинації населення проти коронавірусу, зазначив глава уряду.

За словами Шмигаля, щотижня на рівні Президента відбувалися наради з цього питання, на яких глава МОЗ давав обіцянки про терміни постачання вакцин проти коронавірусу, запевняв, що препарати будуть і щеплення проводитимуться.

Частина народних депутатів не планувала голосувати за, та й сам Максим Степанов не бажає залишати свою посаду, заручившись підтримкою провідних лікарів України.

Пряма мова:
«Але темпи ми всі бачимо, що свідчить, відповідно, про незадовільну роботу у розпал пандемії Міністерства охорони здоров'я та міністра як менеджера», - заявив глава уряду.

Хто замінить Степанова?

Очолити Міністерство охорони здоров'я може заступник міністра і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який вже встиг пересидіти і Ємця, і Скалецького.

Під час засідання виступив прем'єр міністр України Денис Шмигаль:

«2020 рік став одним з найважчих для України. Не було необхідної кількості лікарень та обладнання. Бюджет збільшився майже вдвічі. Лише у 2020 році найкращі світові вчені наголошували, що вакцинація – найкращий шлях для боротьби з коронавірусом.

Це завдання Степанов не виконав. Поставки затримувались, процес цього питання на сьогодні надто повільний. 2,2 млн вакцини – це мінімальний результат для України і сором для нас».

Також дали слово самому Степанову: «Ніхто не думав, що буде так складно. Попри кричуще навантаження на медичну систему, лікування вистачало всім. За рік ми побудували стійку систему. Так, не все ідеально. За рік коронавірусу ми втратили більше 47 тисяч людей. Я ніколи не цурався зауважень і готовий до діалогу».

«Я маю чіткий план, як повністю здолати пандемію та налагодити медичну систему України. Для цього потрібні 2 складові: час і ваша підтримка», - додає Степанов.

Засідання зібрали на вимогу 155 народних депутатів.
292 депутати проголосували за звільнення.
Проти - 1.
Утрималось - 8 депутатів.
Всього - 327.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні