--> Як замінити водійське посвідчення у додатку «Дія» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як замінити водійське посвідчення у додатку «Дія»

0
1
Як замінити водійське посвідчення у додатку «Дія»
Мінцифра зробила презентацію оновленого додатку «Дія», в рамках якого запустили близько 10-ти нових електронних послуг. Для водіїв також є цікаві пункти: заміна водійського посвідчення та оновлення у розділі про штрафи.

Про це пишуть на сайті Hotline finance.

«Для автомобілістів ми запускаємо заміну посвідчення водія через мобільний додаток «Дія». До цього часу такою послугою можна було скористатися через Електронний кабінет водія, і майже 40 тисяч українців вже оцінили зручність такої послуги. А незабаром ми запровадимо можливість доставки посвідчень водія прямо вам додому» — розповідає заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.



Замінити посвідчення водія скориставшись додатком можна у випадках, якщо: посвідчення втрачене, пошкоджене, або потребує заміни такого, яке видане на 2 роки. Подати заявку на нове посвідчення в Дії можна за 5 хвилин.

Аби замінити водійське посвідчення у додатку потрібно мати ID-картку та саме посвідчення. Але у «Дії» повідомляють, що вже почали працювати над тим, аби заміна посвідчення у додатку була доступна для більшої кількості осіб.

Заповнюючи заяву ви вказуєте чи маєте дійсну медичну довідку на момент подачі, оригінал якої маєте пред’явити вже при отриманні посвідчення.

Для тих, у кого вже є посвідчення водія, додаток буде оновлювати розділ «Штрафи». Також будуть відображатися штрафи, які були виписані патрульними. У разі, якщо вас оштрафують, то додаток надішле вам сповіщення про це. За 5 днів до закінчення терміну оплати такого штрафу, «Дія» нагадає про несплачений штраф і знову надішле сповіщення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні