Що робити, коли закінчився термін дії водійського посвідчення

2
0
Що робити, коли закінчився термін дії водійського посвідчення
Як замінити посвідчення водія, термін дії якого закінчився: декілька порад від Волинь24.

«Посвідчення водія можна обмінювати лише по закінченню терміну дії. Якщо протягом користування тимчасового посвідчення водія у вас не було правопорушень, то вам їх просто замінять на постійне.», - про це у коментарі Волинь 24 повідомив прес-секретар інформаційної служби Волинського сервісного центру МВС.

Сервісні центри МВС у листопаді 2017 року почали видавати кандидатам у водії, які закінчили автошколу, посвідчення із терміном дії 2 роки.

З моменту, коли зміни почали діяти, посвідчення водія вперше отримали понад 750 000 осіб. У багатьох із них термін дії «прав» закінчився. Водійське посвідчення можна обміняти на постійне і ось що для цього потрібно зробити.

«Для цього вам потрібно звернутись до Регіонального сервісного центру МВС Волинської області. Аби замінити посвідчення майте при собі наступні документи: паспорт; ідентифікаційний код; медична водійська довідка за формою 083/о та наявне посвідчення водія. Якщо за період користування тимчасового водійського посвідчення штрафів у вас не було, то ви отримаєте посвідчення водія, термін дії якого – 30 років. У випадку, якщо було три і більше правопорушень водій повинен заново скласти іспити.»

Щоб записатися на прийом онлайн, потрібно зайти на сайт головного сервісного центру МВС і натиснути «запис в е-чергу», або взяти талон у самому сервісному центрі.

Скільки часу, після закінчення терміну дії водійського посвідчення є для того, аби його замінити?

«Штрафних санкцій від сервісного центру немає. Водій може замінити таке посвідчення і на наступний день, і через місяць, і через рік. Але водій не має права керувати транспортним засобом після закінчення строку дії водійського посвідчення», - повідомляє прес-секретар Волинського сервісного центру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І ще - не забудьте 200$ «подяки» в сервісний занести
Відповісти
Такі тормоза як ти і 300 дають канчіти
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні