--> Донбасу загрожує екологічна катастрофа | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Донбасу загрожує екологічна катастрофа

1
-3
Донбасу загрожує екологічна катастрофа
Донбас, який уже сьомий рік потерпає від війни опинився на межі екологічної катастрофи. Проблема у токсичних підземних водах, якими заповнюються покинуті шахти.

Про це повідомляє ВВС.

За попередньою інформацією, забруднена важкими металами вода забдуднює питну воду. А ще вона робить навколишні ґрунти непридатними для сільського господарства.

Метан (небезпечний газ із шахт) загрожує вибухами та замлетрусами.

Василь Чинчик, голова військово-цивільної адміністрації Торецька каже, що лише 2 з 7 шахт навколо міста – “Центральна” та “Торецька” – продовжують працювати. Наразі місцева влада змушена відкачувати з шахт воду, щоб запобігти катастрофі.

Зокрема, виведена з експлуатації шахта “Нова” наразі працює як викачувальна станція. За словами інженера “Нової” Юрія Власова, якщо цю шахту затопить, то наступною стане “Центральна”, а потім токсична вода порине до річок Кривий Торець і Сіверський Донець, “звідки п’є весь Донбас”.

Окрім загальної економічної депресії в регіоні на екологічну ситуацію також впливає війна. Наразі під контролем сепаратистів опинилися 88 зі 121 шахти на Донбасі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Терористи догоспідарувалися
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні