Забрали єврейські надмогильні плити, які були знайдені біля будинків. ФОТО

1
-4
Забрали єврейські надмогильні плити, які були знайдені біля будинків. ФОТО
Нагадаємо, що напередодні були знайдені надмогильні єврейські плити на вулиці Червоної Калини, які сьогодні успішно забрала єврейська організація.

Про це повідомив у своєму дописі на фейсбук начальник управління охорони культурної спадщини – Олександр Котис.

Автор посту розповідає, що в сукупності було знайдено до десяти шматків плит біля трьох будинків, одним з яких - №7. Прибудинкова садиба оформлена у стилі функціоналізму, автором якої є український архітектор - Сергій Тимошенко. А збудував її для своєї родини військовий лікар - Мар'ян Кубашевський.

«Якщо цвинтарі були далеко, чому плити тут опинилися?», - задається питанням Котис і відразу ж на нього відповідає. Мовляв, під час війни у будинку проживав якийсь нацистський військовий і він, нібито, наказав привезти сюди мацеви, щоб по них ходити. Історію переповіли старші жителі вулиці, на якій і були знайдені такі скарби.

«Пам’ятаю, десь в 96-му році робили ремонт алеї, яка веде до старого корпусу інтернату, то там вся та доріжка була викладена такими плитами», - зазначає у коментарях під постом один з користувачів фейсбук.

Вочевидь, як на цій, так і на інших вулицях лежить ще багато таких плит.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото руху наробили через якусь фігню! І чого це Котис так перед обрізаними лебезить? Думає, вони йому віддячать? Наївний! Він для них - гой. Худоба, що може розмовляти. Не більше.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні