У Луцьку огорожею для квітника слугували уламки єврейських пам’ятників. ФОТО

4
-4
У Луцьку огорожею для квітника слугували уламки єврейських пам’ятників. ФОТО
На вулиці Червоної Калини, що у Луцьку, біля декількох будинків були знайдені уламки мацев – надмогильних єврейських пам’ятників.

Про це, на своїй сторінці у Фейсбук повідомив волинський краєзнавець та начальник управління охорони культурної спадщини – Олександр Котис.

«Але бентежить найбільше те, що деякі фрагменти слугували огорожею квітника...», - пише автор посту.





Частину уламків знайшли під час реконструкції будинку, у відмосток якого вони були закладені. Інша ж частина була просто на городі.

«Звикла радянська практика. Цвинтар перекопали, побудували райком, плити "мєсні" розтягли по дворах. Граніт же мєсний, хароший. Пішов на мощення, підмурки, бордюри», - висловилась користувачка соціальної мережі у коментарях під постом.

Сам Котис зазначає, пам’ятники будуть вивезені єврейською організацією на меморіал поряд з Цукровим заводом.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Українці недоумкуваті та відсталі люди. Що ви хочете від них, якщо добра половина з них у віці до 75-80 років за все своє життя прочитали лише дві книжки, і то коли вчилися хто у чотирирічній хто у семирічній школах. Знайшов якийсь напис на камені, не знаєш, що робити, викликай поліцію та відійди сам у бік. Все, що від тебе вимагається. Позор!!!
Відповісти
321,а ти сам скільки книжок прочитав,що до трьох лише навчився рахувати і не тобі сучому сину,судити про українців.Це ви *єврики*,нас українців,на нашій шиї з москалями виїзджаєте,кровососи.Закрий свою вонючу пельку скотино,і не смій говорити погане про українців!
Відповісти
Вони своєї історії та культури не знають, а будуть ще чужу спадщину шанувати. Ось так і живемо!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні