«Автобус втратив керування і було дуже страшно»: подробиці про смертельну ДТП з українцями в Польщі. ВІДЕО

1
-1
«Автобус втратив керування і було дуже страшно»: подробиці про смертельну ДТП з українцями в Польщі. ВІДЕО
25 українців, які 6 березня постраждали внаслідок ДТП у Польщі, залишаються на лікуванні. Витрати, як повідомили в українському Міністерстві закордонних справ, взяла на себе польська сторона. Після завершення усіх формальних процедур українці, які не потребують лікування, повернуться додому.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

В момент аварії більшість пасажирів автобуса спали і не були пристебнуті пасками безпеки.

Спочатку польські ЗМІ поширили інформацію про шістьох загиблих – 5 одразу на місці трагедії і одна у лікарні. Але пізніше з'ясувалося, що жінка, яку привезли у шпиталь Перемишля, не померла. В неї дуже важка травма голови, лікарям довелося робити трепанацію. Ім'я та прізвище українки, якій приблизно 40 років, до сих пір не встановили, оскільки вона не приходить до тями, а документів знайти не вдалося. Зараз вона перебуває у реанімації.

За словами воєводи Підкарпатського воєводства Еви Леніарт, із 57 пасажирів 14 - у важкому стані.

"Усі українці, які перебувають у лікарні отримують допомогу від польської сторони. МЗС мобілізувало максимальні ресурси для допомоги нашим громадянам. Увесь день в Підкарпатському воєводстві працює повний склад генерального консульства в Люблені", - повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Загалом в шпиталях на цю годину перебувають 25 українців. У деяких пошкоджені внутрішні органи, струси, поламані кінцівки, травми хребта.

"Постраждалі перебувають у 6 медичних закладах Підкарпатського воєводства і їм у повному обсязі надається необхідна медична допомога", - повідомила прессекретарка посольства України в Польщі Юлія Бородій.



9 осіб, які отримали незначні травми, уже виписали з лікарні.

Громадян, які отримали лише подряпини або незначні травми, польська сторона розмістила в гуртожитку в місцевості Ярославє. Люди ще не оговтались від пережитого, розповідають, що все сталось дуже швидко.

"Автобус втратив керування і то було дуже страшно. Люди кричали, просили допомоги", - розповів чоловік.

На місці з постраждалими українцями перебуває український консул.

"Сьогодні буде організований автотранспорт. Кілька осіб повернуться до України власним транспортом", - додала Юлія Бородій.

Відомо, що два водії автобусу вижили, одного затримали, інший – у важкому стані. Керівник місцевої поліції заявив, що водії були тверезі. Причину аварії поліція не коментує, посилаючись на те, що розслідування тільки почалося.

Вцілілі у автотрощі розповіли, що автобус підчас маршруту декілька разів робив дивні різкі маневри ліворуч-праворуч. Пасажири підозрюють, що він скоріш за все був несправний. Можливо саме через це й відбулася трагедія.

"Будуть допитувати зараз водіїв і тих пасажирів, які не потребують допомоги. У мене там є резервний автобус на території Польщі. Він забрав людей і зараз чекає тих пасажирів, які можуть їхати додому, вони мають зараз забрати свій багаж", - повідомив керівник компанії перевізника Тарас Стецик.



Що стало причиною аварії, з’ясовує поліція. Відомо, що водій раптово втратив кермування, але з якої причини - наразі невідомо. У компанії-перевізнику кажуть, водій досвідчений і працював на міжнародних перевезеннях понад трьох років. Автобус був у хорошому технічному стані і перед рейсом пройшов техогляд.
Теги: польща, дтп
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а сукин бандит-клоун тиран зеленський продовжує безкарно трикратно красти пенсії в пенсіонерів і історія цю ганьбу памятатиме довго!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні