Журналісток засудили на два роки колонії за стрім протестів у Мінську

1
-1
Журналісток засудили на два роки колонії за стрім протестів у Мінську
Суд Фрунзенського району Мінська в четвер, 18 лютого, визнав винними журналісток польського білоруськомовного телеканалу "Белсат" Катерину Бахвалову (псевдонім - Андреєва) і Дарину Чульцову (на фото) за статтею 342 Кримінального кодексу Білорусі "організація і підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь у них".

Обидві журналістки засуджені до позбавлення волі на два роки з відбуванням покарання в колонії загального режиму, передає Укрінформ.

У день оголошення вироку журналісток «Белсату» прийшли підтримати близько 40 осіб.

Журналісток затримали 15 листопада 2020 року під час прямої трансляції з акції пам'яті загиблого білоруського активіста Романа Бондаренка. Їх визнали винними в організації дій, що грубо порушують громадський порядок. Самі журналістки заперечують всі обвинувачення.

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем оголосили Олександра Лукашенка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там їм і місце за гратами.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні