--> Як правильно вибрати покривало в спальню?* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як правильно вибрати покривало в спальню?*

0
0
Як правильно вибрати покривало в спальню?*
Купити покривало на ліжко бажано не тільки з міркувань акуратності, але і для того, щоб зберегти в хорошому стані постільну білизну. Якісні простирадла коштують недешево, тому шкода залишати їх вицвітати під сонячними променями, ризикувати їхнім станом під час дитячих ігор або через домашніх тварин. Тим більше, що купити гарну ковдру на ліжко не так вже й складно.

Більшість впевнені, що хороший вибір в сучасних магазинах зробити складно, але це не так. При грамотному підході ви легко знайдете цікаве покривало в спальню, яке відмінно впишеться в інтер'єр квартири.

За якими критеріями вибирати

Віддавати перевагу тій чи іншій моделі необхідно з урахуванням її характеристик. Найбільш важливі моменти:

• розміри;
• матеріали;
• колір, дизайн.

Не забувайте про сполучуваність з іншими предметами на ліжку. Так, до ковдри з овчини краще придбати вовняний або інший щільний виріб домашнього текстилю.



Розміри ковдри

Покривало зможе привнести додому комфорт і затишок тільки якщо воно ідеально для ваших цілей. А це неможливо, якщо модель не підходить за розміром. Коректні параметри ширини, довжини набагато важливіше кольору або інших характеристик.

Визначити коректні параметри можна наступним чином: виміряйте габарити ліжка, а потім додайте 20 см. Це дозволить вам отримати мінімальний розмір по ширині і довжині вироби. Якщо планується закривати ліжко до підлоги, то до ширини додавайте висоту ліжка один або два рази - залежить від того, чи потрібно ховати ліжко з однієї або з двох сторін.

При покупці уважно дивіться, щоб виріб не було менше зазначених параметрів. Також не можна брати покривало більшого розміру, якщо ви розраховували його так, щоб воно спускалося до підлоги, інакше вибрати модель на 10-20 см довшу або ширшу.



Матеріал виготовлення

Сучасне покривало або плед на ліжко може бути виготовлений з десятка різних матеріалів. У кожного з них свої переваги. Найбільш затребуваними варіантами вважаються:

сатин. Це міцна тканина, з якої робляться стьобані покривала. У неї шовковиста поверхня, приємна текстура. Перевага такої тканини - довгий термін служби;
атлас. Відрізняється естетичним зовнішнім виглядом, міцністю, високою зносостійкістю, яскравими квітами. Вимагає дбайливого догляду, а його характеристики багато в чому залежать від складу матеріалу;
гобеленові тканини. Являють собою справжній витвір мистецтво. Дуже довго служить, так як має особливе щільне плетіння;
вовняний жаккард. Зазвичай під цією назвою криється ковдра з овчини, верблюжої або козячої вовни. Вони добре вбирають вологу, дуже теплі, м'які, надають лікувальну дію на організм, довго служать, відрізняються цікавим зовнішнім виглядом;



шовк. Ідеально підходить алергікам, так як допомагає позбавлятися від пилових кліщів. Він добре вбирає вологу, відрізняється міцністю і довговічністю, має привабливий зовнішній вигляд;
віскоза. Один з недорогих і простих матеріалів. Довго зберігає колір, пропускає повітря, має різну структуру, безліч дизайнерських рішень.
При покупці виробу вибирати його потрібно з урахуванням особливостей матеріалу. Навіть якщо ви знаєте, як вибрати покривало з овчини високої якості, обов'язково ознайомтеся з особливостями сатину або атласу, якщо ви зупинилися на них. Грамотний підбір матеріалу - запорука довговічності, естетичності виробу.



Колір покривала для ліжка

Існує чимало способів вписати покривало на ліжко в інтер'єр. Одним з них є підбір виробу відповідного кольору. Зазвичай рекомендують вибирати одну з наступних методик, купуючи виріб:

під колір інтер'єру. Вона може мати інший відтінок, але загальна гама повинна зберігатися. Наприклад, в зеленій спальні можна постелити бірюзовий, м'ятний і навіть синій виріб. Кінцевий вибір робіть в залежності від того, яких кольорів не вистачає інтер'єру: яскравих або стриманих;
під колір стін. Це дуже популярне рішення, так як не дуже складне. Можна купити виріб не тільки в колір стін, але і з схожим або точно таким же малюнком. В цьому випадку ліжко та постільна білизна повинні бути нейтрального відтінку;
під меблі. Підібрати відповідний колір покривала в такому випадку не так уже й просто, так як меблі з дерева не завжди мають однорідний відтінок. В цьому випадку необхідно орієнтуватися на переважаючі кольори.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні