--> З українських лікарень масово звільняються медпрацівники | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З українських лікарень масово звільняються медпрацівники

2
2
З українських лікарень масово звільняються медпрацівники
Від початку пандемії Covid-19 в Україні з лікарень звільнилося близько 34 тис. медпрацівників.

Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов в
">ефірі 5 каналу.

"Для нас цінний кожен медичний працівник, а не тільки лікар. Я не володію точною інформацією про кількість тих, хто звільнився, але це близько 34 тис. У той же час, вони іноді звільняються і переходять в інші лікарні, в інші медустанови. Тому ми зможемо зробити цей аналіз за всіма статистичними даними, коли закінчиться відповідний рік", - сказав він.

Міністр зауважив, що важливо звертати увагу на те, у зв'язку із чим медпрацівник звільнився. Серед основних причин звільнення - відсутність гідної оцінки праці лікарів в Україні.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Польщі нехватка медичних лікарів, медичних сестер та санітарок у селах по всіх спеціалізаціях та напрямках роботи від стоматології до акушерства. А наші українці, навіть з вищою медичною освітою лікарі-професіонали, медсестри із середньою медичною освітою після медучилищ, ліцеїв - готові вже їхати у Польщу на заробітки. Польський Уряд пообійцяв легально працевлаштовувати наших медичних спеціалістів в сільські регіони Польщі, навіть пообійцяв виплатити підйомні гроші у зв'язку з переїздом. Звісно, що поляки не будуть нашим медикам платити так як вони платять своїм медичним спеціалістам, про те і ця зарплата яку готові платити поляки для наших, у три-чотири рази вища ніж та зарплата, яку українські медики отримували б працюючи у себе в Україні.
Відповісти
Так само швидко почали приймати медпрацівників з інших країн в Норвегії.
Відповісти