--> В Україні можна отримувати пенсію за померлих родичів: як оформити | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні можна отримувати пенсію за померлих родичів: як оформити

1
7
В Україні можна отримувати пенсію за померлих родичів: як оформити
Тоді як в Україні пройде масштабне підвищення пенсій, деяким категоріям громадян належить пенсія в разі втрати ними годувальника. Водночас, розмір пенсії у зв'язку з втратою годувальника залежить від його страхового стажу та заробітку, пишуть Українські Новини.

Розмір пенсії у зв'язку з втратою годувальника залежить від страхового стажу та заробітку годувальника. Згідно законодавством, пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії по III групі інвалідності (від 1 до 15 років в залежності від віку, в якому настала смерть годувальника).

У разі смерті пенсіонера внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в масових акціях громадського протесту в Україні з 21.11.2013 по 21.02.2014 за євроінтеграцію і проти режиму Януковича (Революції Переваги), незалежно від тривалості страхового стажу. Дітям пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника.

Непрацездатними членами сім'ї є діти померлого годувальника (в тому числі діти, які народилися до закінчення 10 місяців з дня смерті годувальника), що не досягли 18 років або старших, якщо вони стали особами з інвалідністю до досягнення 18 років.

Крім того, діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах, мають право на пенсію до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Відповідно до статті 37 Закону пенсія у зв'язку з втратою годувальника на одного непрацездатного члена сім'ї призначається в розмірі 50% пенсії за віком померлого годувальника, обчисленого відповідно до статей 27-28 закону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Youtube, что узнать что творится в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был правдивый и Вы не получали лживую информацию.
Я нашел очень полезный источник новостей и рекомендую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время изучаю новости только здесь.
Так же вот несколько из актуальных новостей, которые просто сбивает с ног:
https://ukr-life.com.ua/povyshenie-zarplaty-srochnika-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/povyshenie-zarplaty-pogranichnika-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/chto-budet-s-dollarom-v-oktyabre-2018-goda-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/prognoz-dollara-v-ukraine-v-yanvare-2018-goda/
https://ukr-life.com.ua/kogda-nastupit-vesna-v-2019-godu/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні