--> Як відрізнити ГРВІ від менінгіту у дитини. Симптоми дуже схожі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як відрізнити ГРВІ від менінгіту у дитини. Симптоми дуже схожі

0
1
Як відрізнити ГРВІ від менінгіту у дитини. Симптоми дуже схожі
Відомий лікар-педіатр та телеведучий Євген Комаровський розповів, що відрізнити ГРВІ від менінгіту можна за особливостями дитячої поведінки. За словами медика, хвора на менінгіт дитина «поводиться дивно».


Доктор Комаровський нагадав, що менінгіт супроводжується високою температурою, дуже рідко - висипаннями, пише Голос UA.

Наявність шкірних висипань є знаком менінгококового сепсису - найнебезпечнішого стану при менінгіті, наголосив фахівець.

Комаровський розповів, як відрізнити ГРВІ від менінгіту у дитини, якщо обидві інфекції характеризуються лихоманкою.

«Загальний стан, плач при менінгіті принципово відрізняється від того, як себе веде ваша дитина при звичайному ГРВІ, ангіні або запаленні легенів. Батьки цілком можуть оцінити, коли дитина абсолютно на себе не схожа і поводиться дивно», - зауважив лікар.

Він додав, що в разі менінгіту можуть спостерігатися інтенсивний головний біль, монотонний плач. Якщо при цьому у дітей проявляються незвичайні реакції на оточуючих, потрібно якомога швидше звернутися за медичною допомогою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні