--> Звільнені без копійки в кишені: подробиці скандалу в «ПАККО». | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Звільнені без копійки в кишені: подробиці скандалу в «ПАККО».

36
-9
Звільнені без копійки в кишені: подробиці скандалу в «ПАККО».
Нагадаємо, нещодавно до редакції Волинь 24 звернулася касир мережі супермаркетів «ПАККО» Оксана К. За її словами, нещодавно у цій мережі відбулися масові звільнення робочого персоналу. При цьому, людям замість законної заробітної плати виплатили жалюгідні копійки, «щоб ті нарешті відчепились». З магазинів навіть поспіхом повивозили всі термінали.

Оксана розповіла нашим кореспондентам, що масові звільнення почали відбуватися з 17 серпня. Відпрацювавши всі свої робочі години, замість належних 6 тисяч гривень вона отримала на руки всього 1400 грн.

«Людей звільняли масово. Примушували писати заяву «за власним бажанням». Якщо хтось відмовлявся, то йому погрожували, мовляв «ми все одно знайдемо за що звільнити»., – розповіла нам Оксана.


Оксана надала кореспондентам всі підтверджуючі документи

Жінка додала: «Нас не попереджали про банкрутство. Керівники казали, що все залишиться як і раніше, тільки зміниться власник . Під час карантину компанія працювала у звичному режимі, ніщо не віщувало біди. Єдиним дзвіночком було те, що іншим працівницям на карту приходила лише мінімалка, 4723 грн, а залишок давали на руки».

24 та 25 серпня обдурені люди приходили до начальства, щоб нарешті отримати свою законну заробітну плату. Керівники пообіцяли виплатити всі належні людям кошти не пізніше 5 вересня. Проте, станом на 21 вересня ні копійки колишнім працівникам ніхто так і не дав. Перед ними просто закрили двері та не впустили всередину. Хоча раніше робітники мережі могли без перешкод туди зайти.

Після багаточисленних дзвінків до фінансового директора філії «ПАККО» та «Вопак» людям грубо відповіли: «Ми все вам виплатили, ніяких претензій бути не може. Підприємство збанкротувало, його рахунки заблоковані, а майно арештоване».

У відчаї Оксана написала пост у групу «Креативний осередок Вопак лідерів Вопак та ПАККО» у фейсбуці. Пост набрав популярності, у коментарях люди ділились подібними історіями. За словами коментаторів, аналогічна ситуація зі звільненнями зараз відбувається у Івано-Франківській та Львівській областях.



В присутності наших кореспондентів жінка хотіла продемонструвати свій запис у групі та коментарі потерпілих. Проте виявилось, що група заблокована, а Оксану з неї просто видалили без жодних пояснень. Так само видалили її публікацію та всі коментарі під нею.
Колишні працівники «ПАККО» та «Вопак» знаходяться у справжньому відчаї. Люди розчаровані, залякані, та вже не знають, куди їм звернутися за допомогою.

Увага! Якщо ви володієте певною інформацією про перебіг ситуації у мережі супермаркетів «ПАККО» та «Вопак», ви можете звернутися до редакції Волинь 24. Пам’ятайте, що ви не повинні задарма віддавати комусь чужому свою працю. Якщо Ви не хочете оголошувати своє ім’я та прізвище, тоді ми можемо прийняти свідчення на умовах цілковитої анонімності.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А волинські депутатішки не хотіли б втрутитись? Чи звільнені без засобів до існування працівники - не з їх майбутнього?
Відповісти
А де наше славетне управління ДЕРЖПРАЦІ?! Треба почати виходити з запою!
Відповісти
А хто очолює держпраці? Я знаю, що там люди малопющі - пють і все їм мало.
Відповісти
кидалово - традиція УРКАїнського бізнесу
Відповісти
ТАНЯ
Це так буденно для нашої держави. Шкода людей
Відповісти
Шкода вас люди хоча якщо подумати ви самі винні, вас дурять з початку року, ви мовчали, вам вішали на вуха макарони, ви мовчали, вам почали платити чорнову зарплату ви знову мовчали. Хоч один звернувся в держ.працю? Ні! То що ви тепер хочете? Тепер ніхно нічого не доведе. Зараз підгонять документи і при перевірці нічого не виявлять. Подякуйте фін.директору Бенесько Євгенії, операційному директору Шимчук Наталії, керівнику охорони Павловському Анатолію, ген. Директору Шавлукевичу Сергію. Вони свої зарплати з усіма компенсаціями отримали, а ви живіть і крутіться як можете! Слава Україні!
Відповісти
Шановні колишні працівники копманії Пакко Холдинг хочу вам сказати чому ви всі мовчите?! Чому тільки одна людина підняла питання обману?! Ми чекаємо ваші заяви у відділі держ.праці по всіх областях в кого є така проблема! Рахую, що дано компанія при правельному підході буде в судовому порядку виплачувати все що заборгувала працівникам та державі так як є прямі докази ухилення від податків!
Відповісти
не буде виплачувати - майно оформлено на інші компанії, на рахунках - порожньо, одні борги залишились.
Відповісти
В відділ держ праці подана колективна заява. І вже 2 тижні як тишина
Відповісти
Коли закривали гуртівню на К.Савури, нібито - на реконструкцію під розподільчий склад, можна було вже тоді здогадатись ))
Відповісти
Шановні колишні працівники компанії Пакко Холдинг, Гіппо, Дункан (це все один холдинг) просимо в найкородший термін звернутися в регіональні відділи Державної служби з питань праці з відповідними заявами так як згідно чинного законодавства наш виконавчий орган не має права проводити перевірки без відповідної на це причини. Для детальної консультації просимо звертатися за телефоном (044) 288 86 76 головне управління Державної служби з питань праці!
Відповісти
Така колективна заява вже написана до державної служби з питань праці. І вже два тижні як тишина
Відповісти
Люди які депутати ця шушра куплина, несмішіть я більше ніж переконаний зараз дадуть відкат і все буде пучком, гроші на вибори треба, а ми потім з Вами голосуємо.
Відповісти
Колеги пропоную писати на сторінку до президента бо вже цей обман в печінках. Далі дурять нас рахують за скотину.
Відповісти
Дайте статтю у Фейсбук там всі працівники Пакко і Вопак напишуть все що вони про це думають
Відповісти
Дорога редакція ви візьміть ще інтерв'ю в колишніх працівників вони вам розкажуть скільки всього, що Україна ще такого не чула і не бачила.
Відповісти
Цій повії Бенеську треба під двері нової квартири насрати, щоб кожен раз пахнуло, щоб знала що за людські сльози купила. А Шимчучці розірвати оті сукенки бо там розуму не має там тільки ненавість до людей, заздрість і пиха. А сама тупа як бревно! Хто їх на ці посади взяв, одну з Сільпа виперли там люди як взнали то три дні саяткували начолі з регіональним, а друга сиділа фінансисткою не могла 2+2 а тут фін.дир. це хтось як йшов з посади спеціально цих дур поставив чи що?)
Відповісти
Не знала, що людські сльози і гімно мають зв язок через запах...В комантатора два інтелектуальних меседжа: насрати та розірвати. ( а всі інші тупі... одна я ягідка)
Відповісти
меседж тут один Сніжана Бенесківна щоб ти їла гімно щодня без продиху.і жила на 1000грн. я мовчу за дітей яких у тебе ніколи не буде. Бо дебілкам це не дано)
Відповісти
і гляди свого кото, як здохне скинемось з дівчатами на вінок. НЕ ДЯКУЙ)
Відповісти
Мда, відверто мерзенні коментарі породжує Ваш мозок.
Відповісти
Дивні ви люди...Розпустили соплі,що вам зарплату останню не заплатили...Зараз шукаєте винних.Ви ж самі довели фірму,свою кормилицю до ручки.Кожен з вас винен.Кожен- почигаючи від хамуватого касира що гарчав на людей на касі,грузчика що крав у складі,працівника,що товар не викладав на полиці і так до верху...А зараз рвете дупи крайнього шукаєте...Ви краще б себе запитали чи завжди роботу свою любили і чи старались людям добро зробити,а чи про себе лиш думали ? То ж скажу вам як старші дітям кажуть-" Обісралися-то мовчки стійте "!
Відповісти
Який розумний ти Вадим аж гитко, я пропрацювала у Вопаку 16 років, любила, жила ним і що я велику шану заробила в цій компанії? вилізи з нірки синку і не гріши своїм ротом бо вернеться.
Відповісти
Ну то витріть шмарклі та й ставайте далі працювати.Слава Богу в нас в Україні роботи вистачає,кому хочеться робити.І на вашому Вопаку світ клином не зійшовся.
P.S.Трудіться справно- і Вам вернеться.
Відповісти
а чому я маю чесено зароблені гроші дарувати Вопаку? щоб хтось їздив на мазді нової моделі, а я не мала коштів заплатити за комуналку? звісно роботи вистачає але тут я свої гроші заберу.
Відповісти
Вадиме ви не праві риба гниє з голови, а от щодо обісралися це Ваше, персонал це завжди гірка правда для таких як ви. Такщо стійте і мовчіть. Довели людей, отримуйте.
Відповісти
Лягайте Павлович вже спати.Вам завтра на роботу.А то знову будете спізнюватись.
Відповісти
Мда, пані Тамара, відверто мерзенні коментарі породжує Ваш мозок.
Відповісти
Знаєте Віталій коли Ви відпрацюєте чесно із віддачею в компанії яку створив пан Микуліч В.М. (велике дякую цьому геніальному чоловіку). Я спостерігала як міняються керівники, різне бувало але такої не поваги за 20 років я ще не бачила. Нахабність, брехливість цих людей призвело до такої розрухи. Зневага до тої роботи яку розумні керівники створили до них, звільнення по мінімалці навіть компенсації за відпустку не отримали, а в когось діти, студенти, внуки. Вам цього не зрозуміти! Тому що Ви сховалися разом з своїми колегами в буді і гавкаєте звідти, мовляв люди Ви дебіли! Проживіть Ви на ці копійки, відправте дітей в 1 клас, купіть їжу, вдягніться за 1000грн, зробите? Якщо так я готова вийти на телебачення і привселюдно вибачитися перед даними особами!!!
Відповісти
Пані Тамара кому Ви це розказуєте? Це ж злодії вони будуть оправдовуватися до самої смерті. Ніколи не визнають свої помилки! Ці люди не поважають себе, а що казати про нас простих людей. Ніколи не забуду коли ця дебілка кричала на нас пам`ятаєте коли ми їй показали проблему з обліком, то я думала що вдавиться від яду свого. Ми не мали права нікому сказати, що є проблема і її треба вирішити. Бо ця "виликий фін. дір" боялася щоб київська директорка Новікова Н. їй питання не задала бо вона ж тупорила, вона нічого не знає і не розуміє тільки до Шавлукевича разом з шимчук під стіл бігали і не порветься той рот)))
Відповісти
Хто там власник чи директор? Напевно депутати аферисти луцькі
Відповісти
Григоренко покриває))) от хто. Бахматюк певно вже відкат прислав на вибори.
Відповісти
Прикро дивитись і гидко читати,коли такі,як Олена- робітниця,вигнана в минулому за розкрадання на магазинах і тріщить тепер,як "тріщотка"на чесних людей.
Видно,що це у тебе рот порватий.Правильно зробили що тебе тоді виперли,хоч як і опиралась.Та ти не хвилюйся- люди знають хто чесний а в кого писок в краденому мясі.Хоч,що б ти там не писала.
Відповісти
Капець...
Прикро, правда, що людям гроші не повиплачували, але я просто офігіваю з коментарів!
Люди, ви-ви, прості люди, продавці, персонал і т.д.! Чому ви всі пишете, що вас ображали, відносились, як до гівна, не поважали і т.д.? Чому ви й надалі працювали там, де вам було так погано? Там де ви, бідненькі, так натерпілися горя, що тепер, забувши про власну гідність (та інші якості, людям притаманні), ніби песи дворові з цепів позривалися?!
Та ви самі себе не поважаєте, якщо й надалі терпіли образи та лайно в свою адресу! Чи в нас роботи вже ніде немає?
Я в шоці!
Послухати вас - то керівники (будь-які, до речі) завжди дебіли безталанні, а ви розумні, знаєте, як треба. Тільки й надалі рабами невільними прикидаєтеся.
Позаливали ви гівном не своїх директорів, а себе в першу чергу!
Взагалі, яке ви маєте право писати тут прізвища цих людей (до модераторів таке ж питання??? )? Дайте докази, що вони злодії, а інакше на вас в суд подадуть за наклеп!
А вже як вам є що сказати, і знаєте, що правда за вами - то підписуйтеся прізвищем/ім'ям, а не ніком просто.
Я не маю діла до Пакко і т.д., але коли зустрічаю такий брудний менталітет в коментарях - не можу повз пройти)
Терпіти не можу таку мерзоту, яка спочатку дупу лиже, а потім обгадити норовить! Якраз через таких вилупків, часто страждає переважна більшість справді нормальних, адекватних, людей! Не хочете, ані думати, ані вирішувати, - хочете щоб вас в дупу цілували!
Та почніть ви себе поважати вже! Візьміть відповідальність за своє життя на себе! Робота для всіх є. Бажаючих, звісно. Складно? Страшно? Думати треба? Ну звісно... Набагато краще сказати - А, як Бог дасть! А потім гівном розкидатися?
Тьфу!
Шкода, що такі уроди писати навчилися)
Відповісти
Капець...
Прикро, правда, що людям гроші не повиплачували, але я просто офігіваю з коментарів!
Люди, ви-ви, прості люди, продавці, персонал і т.д.! Чому ви всі пишете, що вас ображали, відносились, як до гівна, не поважали і т.д.? Чому ви й надалі працювали там, де вам було так погано? Там де ви, бідненькі, так натерпілися горя, що тепер, забувши про власну гідність (та інші якості, людям притаманні), ніби песи дворові з цепів позривалися?!
Та ви самі себе не поважаєте, якщо й надалі терпіли образи та лайно в свою адресу! Чи в нас роботи вже ніде немає?
Я в шоці!
Послухати вас - то керівники (будь-які, до речі) завжди дебіли безталанні, а ви розумні, знаєте, як треба. Тільки й надалі рабами невільними прикидаєтеся.
Позаливали ви гівном не своїх директорів, а себе в першу чергу!
Взагалі, яке ви маєте право писати тут прізвища цих людей (до модераторів таке ж питання??? )? Дайте докази, що вони злодії, а інакше на вас в суд подадуть за наклеп!
А вже як вам є що сказати, і знаєте, що правда за вами - то підписуйтеся прізвищем/ім'ям, а не ніком просто.
Я не маю діла до Пакко і т.д., але коли зустрічаю такий брудний менталітет в коментарях - не можу повз пройти)
Терпіти не можу таку мерзоту, яка спочатку дупу лиже, а потім обгадити норовить! Якраз через таких вилупків, часто страждає переважна більшість справді нормальних, адекватних, людей! Не хочете, ані думати, ані вирішувати, - хочете щоб вас в дупу цілували!
Та почніть ви себе поважати вже! Візьміть відповідальність за своє життя на себе! Робота для всіх є. Бажаючих, звісно. Складно? Страшно? Думати треба? Ну звісно... Набагато краще сказати - А, як Бог дасть! А потім гівном розкидатися?
Тьфу!
Шкода, що такі уроди писати навчилися)
Відповісти
Керівнки набрали собі під стать підлеглих.... Ще й мають наглість тут дорікати під лівими іменами. Немає диму без вогню!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні