--> Карантин на Волині: чи проводять медогляди дітей, які йдуть до першого класу. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Карантин на Волині: чи проводять медогляди дітей, які йдуть до першого класу. ВІДЕО

0
-2
Карантин на Волині: чи проводять медогляди дітей, які йдуть до першого класу. ВІДЕО
На Волині тривають медичні огляди дітей, які йдуть до першого класу. Попри карантин, їх не скасовували.

Про це розповіла заступниця директора Луцької міської дитячої поліклініки Наталія Кеда, передає "Суспільне Волині".

"Медичні огляди для дітей не скасовували". Йдучи до першого класу, з її слів, обов’язково потрібно обстежити здоров’я дитини. Найперше потрібно визначити індекс Руф'є для того, щоб визначити у яку групу здоров’я дитина відноситься. Діти, які не мають медичних щеплень у колектив допускатися не можуть", – каже лікарка.

Щоб не створювати скупчення людей і не чекати, приходити потрібно за записом. Щоб пройти вузькопрофільного спеціаліста, лікар-педіатр, або лікар сімейний дає електронне скерування. Отримавши це електронне скерування, батьки повинні записатися на прийом до вузькопрофільного спеціаліста на певну дату на певну годину.

Діти, які оформляються до школи, проходять ортопеда, хірурга, окуліста і стоматолога.

"Дітей приходить багато, бо не за горами школа, літо закінчується, але скупчення немає. Практично усі діти ідуть по запису", – розповідає педіатриня Оксана Литвин.

Станіслав Чемерис готується до вступу. Хлопець каже, що вже другий тиждень проходить медогляд: "Деяких лікарів проходиш відразу, а до інших – черги великі".

Якщо ви проходили медогляд з дитиною у грудні чи жовтні минулого року, то він ще дійсний, бо має термін - 12 місяців з дня проходження, - каже заступниця директора Луцької міської дитячої поліклініки Наталія Кеда.

Нагадаємо, наприкінці червня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що діти мають пройти обстеження у певних лікарів перед початком навчального року, зокрема отримати довідку про пробу Руф'є.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні