--> У львівській лікарні, яку очолив волинянин, вперше пересадили серце. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У львівській лікарні, яку очолив волинянин, вперше пересадили серце. ВІДЕО

0
23
У львівській лікарні, яку очолив волинянин, вперше пересадили серце. ВІДЕО
У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, яку нещодавно очолив колишній керівник Ковельского МТМО Олег Самчук, вперше провели трансплантацію серця.

Про це Олег Самчук повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У львівській лікарні, яку очолив волинянин Олег Самчук, зробили першу трансплантацію.

"За останні 15 років це третя операція в Україні. Дві були у Ковелі, третю зробили у Львові", - прокоментував лікар.

Донором став 58-річний львів’янин, який отримав несумісні з життям травми - це було падіння з висоти. Після марних спроб врятувати пацієнта спеціалісти констатували у чоловіка смерть мозку, що є прямим показом до трансплантації, а його мама і сестра дали згоду на забір органів, аби ті подарували можливість жити іншим людям.

Серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого п’ять років тому вразив інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадки, чоловік не мав.

"Здорове донорське серце наші лікарі йому трансплантували спільно з командою Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим, який вкотре за лічені години домчав до лікарні.

Нирки отримали також чоловіки - один зі Львова, другий із Тернопільщини. Операції розпочалися після опівночі і тривали до восьмої ранку.

Я безмежно вдячний усім, завдяки кому відбулися ці історичні для Львова операції: співробітникам Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, які на ногах уже третю добу, команді Інституту серця, яка готова кидати всі справи і їхати за сотні кілометрів, аби врятувати людині життя, іншим нашим колегам і однодумцям. Та особлива подяка - рідним загиблого чоловіка. Ваше непросте рішення стало порятунком для одразу трьох людей і, повірте, кожен із них перед операцією дякував вам і дякуватиме усе життя!

Не секрет, що ми довго готувалися до цього дня, і тому зараз дуже щасливі! Операції з пересадження в Україні - це шанс на життя для сотень і тисяч людей. І ми хочемо дати цей шанс. Ми хочемо, аби українці більше не їхали за кордон, а оперували я у себе вдома, щоб кожен, хто потребує органу, його отримав. І ми будемо докладати максимум зусиль, аби наблизити цей час.

Дякую усім, хто підтримує і вірить в нас!", - йдеться в дописі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
23

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні