У львівській лікарні, яку очолив волинянин Олег Самчук, зробили першу трансплантацію

0
9
У львівській лікарні, яку очолив волинянин Олег Самчук, зробили першу трансплантацію
Цими вихідними у Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, яку очолив волинянин Олег Самчук, зробили першу операцію з трансплантації.

Це була родинна трансплантація, – повідомив у фейсбуці головний лікар Олег Самчук – волинянин, який очолив лікарню у Львові в лютому.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Львівська лікарня, яку очолив волинянин Олег Самчук, отримала ліцензію на трансплантацію

"Пацієнт — чоловік 36 років, тато двох діток. Вісім останніх років він жив на діалізі: спершу на перетоніальному, потім на гемодіалізі, від ускладнень майже втратив слух. За цей час від ниркової недостатності помер його рідний брат, який не захотів жити на «штучній нирці».

Ще п’ять років тому мама пацієнта погодилася віддати нирку сину, бо підійшла як донор, але він не міг зважитися на операцію. Рішення ухвалив, коли побачив успішні трансплантації в Ковелі. До Львова приїхав аж з Кривого Рогу.

"Операція тривала 4 години. Спершу був забір органа у мами, потім сама трансплантація сину. Все минуло успішно. Нирка запрацювала одразу. Наразі донор і реципієнт почуваються добре. Мама уже у відділенні урології, син поки в реанімації, його стан стабільний", – розповів Олег Самчук та подякував колегам за злагорджену роботу і бажання розвиватися.

"Родинна трансплантація нирки – це початок. Ми уже готуємося до посмертних пересаджень нирок і серця, потім – інші органи. У лікарні уже формується «лист очікування». Щоб потрапити до нього потрібно зателефонувати за номером: 093 287 67 19", – додав лікар.

До слова, операції з пересадження органів фінансуються державою, тому пацієнти більше не платять, ані за родинні, ані за посмертні трансплантації.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні