Волинське місто просить не приєднувати до нього дві сільські ОТГ

0
-2
Волинське місто просить не приєднувати до нього дві сільські ОТГ
Ковельська міська рада ухвалила звернення керівництва держави з проханням не приєднувати до міської ОТГ Доротищенську та Тойкутську об’єднані територіальні громади.

На сесії міської ради, яка відбулася 28 травня, звернення разом із міським головою Олегом Кіндером підтримали 20 депутатів із 37 у складі ради, пише «Ковель media».

У зверненні Ковельської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, народного депутата Степана Івахіва, голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка та виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана йдеться, що депутати глибоко стурбовані Перспективним планом формування територій громад Волинської області, який затвердив 13 травня 2020 року Кабінет Міністрів України.

До територіальної громади міста Ковеля віднесено Доротищенську та Тойкутську територіальні громади (сільські ради).

«Дані села знаходяться на віддалі від міста Ковеля і єдиним місцем дотику є ліси, які межують з Білинською сільською радою (має приєднатись до Ковеля згідно з Перспективним планом). Єдиний транспортний зв’язок з даними населеними пунктами проходить через територію Дубівської ОТГ, а це ускладнює адміністрування даних територій та створить незручності для населення сіл в отриманні послуг та документів, погоджень тощо», – йдеться у зверненні.

Ковельська міська рада просить зі складу проєктної Ковельської ОТГ (м. Ковель) вилучити Доротищенську та Тойкутську об’єднані територіальні громади, натомість Доротищенською підсилити Дубівську ОТГ Ковельського району, а Тойкутською – Сошичненську ОТГ Камінь-Каширського району, або Сереховичівську ОТГ Старовижівського району, або Дубівську ОТГ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:«Не хочемо бути містом». Волинські ОТГ проти приєднання до Луцька. Частина 1

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Не хочемо бути містом». Волинські ОТГ проти приєднання до Луцька. Частина 2
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні