--> Як працює єдиний піший перехід на українсько-польському кордоні. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як працює єдиний піший перехід на українсько-польському кордоні. ВІДЕО

0
-4
Як працює єдиний піший перехід на українсько-польському кордоні. ВІДЕО
У пункті пропуску «Шегині», з часу відновлення його роботи (з 16 травня), перетнуло кордон майже 24 тисячі осіб.

Пропуск громадян тут здійснюється лише в пішому порядку. В середньому за добу через кордон на вхід та на вихід слідує близько від 2 тис. до 2,5 тис. осіб, йдеться на сайті Держприкордонслужби.

На цей час черги перед пунктом пропуску відсутні. Ситуаційно, перед польським пунктом пропуску «Медика», виникає накопичення осіб, які після проходження контрольних процедур на вихід з України, очікують на оформлення суміжною стороною.

Зауважимо, що наразі на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску: «Ягодин», «Краківець», «Рава-Руська» та «Шегині». Зазначимо, що пропуск пішоходів через українсько-польський кордон здійснюється лише в «Шегинях». У решті пунктів пропуску пропускають лише осіб, які їдуть автотранспортом. Усіх охочих потрапити до України пішки на польсько-українській ділянці службовці Прикордонної варти Польщі направляють до пункту пропуску «Медика-Шегині».

Також нагадаємо, що на вхід в Україну діють обмеження відносно іноземців та осіб без громадянства (окрім визначених категорій). Усі громадяни, які прибувають в Україну проходять температурний скринінг. Вони мають пройти обов’язковий двотижневий карантин та мають на вибір два варіанти – обсервацію, або самоізоляцію. Переважна більшість людей, які прибувають в Україну через «Шегині» обирають самоізоляцію з використанням мобільного застосунку «Дій вдома».

Додаткових обмежень, пов’язаних з карантином, для громадян, які прямують на вихід з України, немає. Однак варто врахувати, що суміжною стороною введені певні обмеження для тих, хто прибуває в Польщу.

У відповідності до інформації суміжної сторони, в Польщу можуть потрапити громадяни Польщі та іноземні громадяни, хто одружений, є дитиною (під опікою) громадян Польщі; хто має Карту Поляка; особи, що мають дипломатичний ранг та члени їх родин; іноземці, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території Польщі; іноземці, які мають право працювати на території Польщі, особи, які здійснюють вантажні перевезення; водії, що здійснюють перевезення, які подорожують територією Польщі іншими транспортними засобами, ніж ті якими здійснюються міжнародні автоперевезення (з метою відпочинку або після відпочинку); учні та студенти, які отримують освіту у РП; громадяни держав членів Європейського Союзу, Європейського економічного простору (ЄЕП) або Швейцарської Конфедерації, а також їх подружжя і діти, які слідують територією РП до місця проживання або перебування ( тривалістю не більше ніж 12 годин від моменту перетину кордону РП).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні