--> Чи можна на Волині послабити карантин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи можна на Волині послабити карантин

1
4
Чи можна на Волині послабити карантин
Розповіли, чи готова Волинська область до послаблення карантину.

Про це стало відомо у четвер, 28 травня, на брифінгу у Волинській ОДА.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, що у Волинська область досі не готова до послаблення карантину.

«Ситуація в області контрольована, але наші показники не дозволяють нам зняти карантинні норми. Щодо зайнятих ліжок – то в нас 16,4. Це дуже добрий показник. Якщо ми говоримо про кількість інфікованих (інцидентність), то цей показник в нас вищий він норми – має бути 12 на 100 000 населення, в нас вона – 14,83», – поінформувала посадовиця.

За словами Щербак, нині говорити про зняття карантинних норм на Волині не можуть.

«Що буде завтра – ми побачимо», – уточнила заступниця голови Волинської ОДА.

Зазначимо, станом на ранок 28 травня в Україні підтверджено 22 382 випадки COVID-19, з них 8439 одужали, 669 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 477 випадків. На Волині станом на 28 травня – 851 інфікований. За добу коронавірус виявили у ще 37 волинян.

Найбільше випадків за добу зареєстровано у Луцькому районі - 12, м. Луцьку та Ківерцівському районі – по 7 випадків, по 3 випадки зареєстровано в Любомльському та Володимир – Волинському районах, по одному в м. Ковелі, Ковельському, Горохівському, Маневицькому та Старовижівському районах. Одужало 17 осіб. Одна особа померла.

Нагадаємо, в міськраді заявили, що в Луцьку індекс інцидентності становить 11,3% на 100 000 населення, при нормі в 12%. Такі показники відповідають новим вимогам до наступного етапу послаблення карантинних заходів. Зважаючи на такі дані, секретар міської ради Григорій Пустовіт розпорядився підготувати звернення до голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, щодо дозволу на пом’якшення карантину у місті Луцьку.

Зазначимо, що вчора начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк зазначив, що ведеться розмова з обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки щодо послаблення умов карантину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ні-ніяких ПОСЛАБЛЕНЬ!!А то пливли пливли і біля берега всеремось
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні