Що зробить міська рада для відкриття в Луцьку промислових ринків. ВІДЕО

0
3
Що зробить міська рада для відкриття в Луцьку промислових ринків. ВІДЕО
Луцька міська рада направить лист до Кабінету міністрів із зверненням про відкриття промислових ринків. Також міськрада вивчає можливість зменшення єдиного податку для підприємців другої категорії.

Про це заявив у вівторок, 12 травня, секретар Луцької міської ради, виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, зранку 12 травня, біля міськради зібралися підприємці луцьких ринків з вимогою відкрити базари.

Представник обласної організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери Тетяна Іовенко та деякі підприємці зайшли до міськради і поспілкувалися з представниками міської влади. Вони, зокрема, вимагали прокоментувати радикальне рішення не відкривати ринки.

Після розмови секретар Луцької міської ради, виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт вийшов до пікетувальників і заявив: рішення про відкриття промислових ринків залежить не від міської ради, а від уряду.

«За результатами сьогоднішньої розмови ми досягли наступних домовленостей. Сьогодні буде направлений лист до Кабінету міністрів із зверненням відкрити промислові ринки. Ваша позиція буде доведена до Кабінету міністрів. Ми підтримуємо вашу позицію. Як тільки буде постанова Кабінету міністрів про відкриття промислових ринків, міська рада відповідно прийме рішення», – сказав Пустовіт.

Також міськрада вивчає можливість, як зменшити єдиний податок для підприємців другої категорії.

«Є певні технічні питання, – пояснив секретар Луцькради. – Після вирішення технічних питань таке рішення спробуємо прийняти. Але ще раз підкреслюю: там є технічні питання, тому що під цим КВЕДом в нас дуже багато підприємців, які на сьогодні в тому числі працюють. Тому зараз ми зустрічаємося з податковою . Ми домовились: Тетяна Степанівна (Іовенко – ред.) так само подивиться, ваші юристи хай подивляться, вивчимо досвід інших міст і відповідно приймемо рішення».

Тетяна Іовенко деталізувала: «Ми домовляємося про те, щоби зменшили ставку єдиного податку. Це можливо згідно із законом «Про регуляторну політику» 2005 року. Але на сьогодні перше питання, яке стоїть перед владою – це відкрити промислові ринки».

Підприємці наполягали, щоб міськрада взяла на себе відповідальність і дозволила торгувати на промислових ринках. На це Григорій Пустовіт відреагував категорично:

«Ще раз підкреслюю: рішення про відкриття ринків приймає Кабінет міністрів відповідною постановою. Буде така постанова Кабінету міністрів – буде відповідне наше рішення. Без постанови Кабінету міністрів рішення не буде».

Після цих слів із натовпу пролунало: «Ганьба!»

«Дякую всім за увагу. Вибачайте, але ми діємо в межах постанови Кабінету міністрів», – повторив Пустовіт і під вигуки «Ганьба!» пішов по сходах у приміщення міськради.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні