Пустовіт розказав, коли у Луцьку можуть запрацювати ринки

0
-2
Пустовіт розказав, коли у Луцьку можуть запрацювати ринки
Стало відомо, що секретар Луцькради Григорій Пустовіт сказав підприємцям ринків, які вже вдруге вийшли на мирну акцію, аби їм дозволили працювати в умовах карантину.

Про це інформує пресслужба Луцької міської ради.

Нагадаємо, сьогодні біля міської ради зібралися на мирний протест підприємці усіх ринків Луцька.

Згідно з рішенням Кабінету міністрів, ринки мають право працювати із 1 травня 2020 року, однак у Луцькій міській раді вирішили не відкривати ринки, натомість організувати стихійні ярмарки.

У п'ятницю, 1 травня, кількадесят підприємців Центрального ринку вийшли на акцію протесту, щоби висловити незгоду із рішенням Луцької міської ради не відкривати ринки у місті Луцьку.

Сьогодні підприємці мирну акцію повторили. Очевидно, що з такою ж вимогою – відкрити продуктові ринки, а не лише дозволити працювати сільськогосподарським ярмаркам.

У стінах Луцької міської ради відбулась зустріч секретаря міської ради Григорія Пустовіта із суб’єктами підприємництва, що здійснюють свою господарську діяльність на ринках міста Луцька. Під час зустрічі обговорили ряд питань, зокрема – про роботу ринків та торгівлю непродовольчими групами товарів.

Підприємців цікавила можливість відкриття ринків на території міста, зважаючи на постанову Кабінету міністрів №313 від 29 квітня.
Вони розповіли, що на сьогодні у Луцьку через карантинні обмеження ці ринки не працюють, а вони несуть втрати. Особливо це стосується продовольчих груп товарів, що мають обмежений термін придатності.



"Міська рада робить все, що дозволяє її бюджет, аби піти на зустріч малому бізнесу. Наприклад, Верховна Рада своїм рішенням звільнила власників ринків від сплати земельного податку на час карантину. Окрім того, основні кошти на заходи попередження епідемії коронавірусу також виділені із міського бюджету: 60 млн гривень для обласної лікарні, де лікуються хворі на коронавірус; додаткові кошти для працівників швидкої допомоги та інфекційної лікарні. Загальна сума коштів, виділених на боротьбу із COVID-19 – 74 млн грн.

Місто не може підмінити собою усі державні органи. Лише за квітень міський бюджет недоотримав 40 млн гривень. Загалом, за період з березня по травень, місто недоотримає близько 110 мільйонів. І ми готові віддати все, проте постає питання: де взяти гроші на заробітні плати лікарям, вчителям, та іншим професіям, що опинилися під загрозою?" – виступив Григорій Пустовіт.



Також він зазначив, що міська влада діє в межах наданих Законом повноважень та запровадила карантинні обмеження у відповідності до постанови Кабінету міністрів від 11 березня №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Відповідно, усі її рішення зараз спрямовані лише на одне – не допустити неконтрольованого розповсюдження COVID-19, що може спричинити до значних людських втрат.

Що стосується агропродовольчих ринків, то вирішення питання про отримання дозволу на проведення своєї діяльності можливо після відповідного висновку Держпродспоживслужби.



"Відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 р. №14, здійснювати торгівлю продуктами харчування можна на ринках, які мають реєстрацію агропродовольчого ринку, як оператора ринку харчових продуктів відповідно до Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів". Ми звернулися до Держпродспоживслужби та чекаємо офіційного висновку, які ринки на території міста Луцька зареєстровані як агропродовольчі ринки. Після отримання відповіді будемо радитися і приймати відповідні рішення", – резюмував Григорій Пустовіт.

В свою чергу, присутні підприємці висловили свою стурбованість також на рахунок не лише продуктової, а й промислової групи товарів. Вони зазначили, що готові взяти на себе повну відповідальність за дотримання усіх вимог карантину та організацію необхідних протиепідемічних заходів.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт відповів, що рішенням Кабміну дозволено торгівлю лише агропродовольчим ринкам, тож Луцька міська рада у свої діяльності має не суперечити цим постановам та діяти в рамках Закону.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні