У Луцьку контролюватимуть ціни на ліки та продукти

0
-8
У Луцьку контролюватимуть ціни на ліки та продукти
У Луцьку антимонопольний комітет займеться недобросовісними власниками аптек, або ж продуктових магазинів, які завищують вартість життєво необхідних товарів та ліків на 200-300%.

Про це повідомляє ІА "Волинські Новини".

Із такою пропозицією сьогодні, 8 квітня, під час засідання позачергової 75-ї сесії міської ради звернувся до колег депутат Ігор Поліщук.

«Всі ми бачимо, що є чимало фактів необгрунтованого підвищення вартості засобів захисту – дезінфікаторів, масок, рукавичок, антисептиків. Також значно зросли ціни на препарати, які використовують для лікування ГРВІ, зокрема на жарознижувальні медикаменти тощо. Окрім цього, на 100-200%. зросла вартість на певні групи продуктів. Тому пропоную депутатам звернутися до антимонопольного комітету. Коли вартість продукції зростає одномоментно на 300% відсотків – це неприйнятно. Оскільки люди здебільшого не працюють в умовах карантину, не отримують заробітної платні, або ж отримують її в неповній мірі», – звернувся депутат до колег.

Окрім того, один із присутніх на сесійному засіданні депутатів зазначив, що держава вирішила дозволити на час карантину роботу ломбардів, аби «люди від безвиході здавали туди все, що у них є».

Тому, зваживши всі «за» і «проти», луцькі обранці громади ухвалили проєкт рішення «Про звернення щодо запобігання порушенням законодавства про ціноутворення при реалізації лікарських засобів, товарів медичного призначення та соціально значущих товарів в період карантину».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні