Вчора по 12, а сьогодні – по 22: як у Луцьку «антисептики для рук» закупляли

2
-5
Вчора по 12, а сьогодні – по 22: як у Луцьку «антисептики для рук» закупляли
Луцька міська рада закупила в період карантину 20 тисяч баночок сумнівної рідини «ДАН №2» і роздає її медикам та малозабезпеченим громадянам. Причому 25 березня вартість закупівлі 10 тисяч баночок так званого антисептика для рук становила 120 тисяч гривень, а вже 3 квітня така сама кількість – 220 тисяч гривень.

Про це йдеться на сайті системи електронних публічних закупівель ProZorro.

Як уже повідомляло інтернет-видання «Волинь24», Луцька міська рада забезпечила медпрацівників лікарень міста, волонтерів та малозабезпечених громадян засобом «ДАН №2», який не тільки не захищає руки від вірусу, але й може викликати подразнення шкіри.

Цей «антисептик», як зазначено на баночці, містить розчин гіпохлориту натрію (0,2%), кухонну сіль, дистильовану воду і ароматизатор. Зауважимо, що в антисептичному засобі мусить бути вміст спирту не менш ніж 60%.

У першій закупівлі, здійсненій 25 березня 2020 року, зазначено, що виконавчий комітет Луцької міської ради придбаває 10000 штук розчину «ДАН №2» на основі Гипохлорита натрію (0,8 мл)». Цей розчин віднесли до категорії «Антисептичні та дезінфекційні засоби». Вартість закупівлі – 120 тисяч гривень. Єдиним учасником тендеру стало Товариство з обмеженою відповідальністю «Волиньхімконтроль», і з ним уклали договір про придбання.



Та вже у другій закупівлі, здійсненій 3 квітня 2020 року, виконавчий комітет Луцької міської ради купував не «ДАН №2», а «засіб для дезінфекції рук» – теж із категорії «Антисептичні та дезінфекційні засоби». Кількість – та сама – 10 тисяч штук. Проте не зазначено ані ємкості, в яку налитий цей «засіб», ані з чого він виготовлений.

Перемогу в тендері, як і першого разу, здобуло ТзОВ «Волиньхімконтроль», бо воно не мало конкурентів. Із ним уклали договір про придбання. Але вартість закупівлі вже – 220 тисяч гривень.



У розділі «Інформація про предмет закупівлі» написано: «Предметом закупівлі є товари (засоби), необхідні для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), згідно положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 № 530-IX, пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України» від 20.03.2020 № 225».



ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дезінфекція по-луцьки: за 650 тисяч вулиці й під’їзди поливають «водою з крана»

Аж надто співзвучний із прізвищем директора ТзОВ «Волинльхімконтроль» (Данелюк), в якого закупляли засіб, «ДАН №2» не пройшов ані сертифікації як антисептик для рук, ані лабораторних досліджень, ані державного контролю. Зазначений на баночці «Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи від 02.03.2020 р. 12.2-18-1/4140» стосується гіпохлориту натрію марки А і гіпохлориту натрію марки Б, які виготовляє ТДВ «ПХЗ «Коагулянт» із міста Пологи Запорізької області (на баночці зазначений як постачальник сировини), та аж ніяк не «ДАНу №2».

Тобто Луцька міська рада за кошти платників податків закупила фальсифікат і роздає його медпрацівникам і малозабезпеченим громадянам як антисептик для рук. Причому виходить, що 25 березня одна баночка цього «антисептика» коштувала 12 гривень, а через 9 днів – уже 22 гривні.

Загалом на придбання сумнівного засобу витрачено з міського бюджету 340 тисяч гривень. Хто за це відповість?

Святослав ЛЕСЮК («Волинь24»)
Фото на головній – офіційний сайт Луцької міської ради
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От дят...Що тут ще скажеш.Після карантину шкірвенерологам роботи непочатий край-дерматити,екземи...
Відповісти
1) На ОСНОВІ гипохлориту натрію і РОЗЧИН гіпохлорита натрію це різні речі. 2) Елементарний пошук в гуглі показує нам ціну відомого для багатьох лучан препарату "Гіпохлорид натрия 5% Латус" вартість його за 100 мл. та концентрацію 5% -24грн. Ви продали місту ДАН-2 ємністю 80мл. по з концентрацією. 0.2% по 12 грн. Елементарним діленням концентрації 5% на 0.2% ми розуміємо що з Латусовської 100 мл. за 24 грн. елементарним розбавленням дистильованою водою вийде понад 25 ДАНІв!!!!! а це навіть з роботою тарою та навіть націнкою далеко не 12 грн собівартість!!!!! ДУМАЮ ВИ ВДАЛИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ. А ТОЙ ХТО УКЛАВ В ЦЕЙ ЧАС ТАКУ УГОДУ І ВИТРАТИВ МОЇ ЯК ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ КОШТИ МАРОДЕР!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні