Медична сестра луцької лікарні про чутки, пацієнтів і контакти з Духневич

15
-8
Медична сестра луцької лікарні про чутки, пацієнтів і контакти з Духневич
Старша медична сестра відділення анестезіології та інтенсивної терапії Леся Каліщук написала про ситуацію з інфікуванням директорки медзакладу Лариси Духневич.

Про це розмістила допис на офіційній сторінці лікарні у фейсбуці.

Нагадаємо, директорка Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич підтвердила, що захворіла на коронавірус.

Леся Каліщук пище, що на місці Духневич міг опинитися кожен. За її словами, усі інфіковані медпрацівники не контактували з лікаркою, у якої першою виявили коронавірус, це могло статися і за межами закладу.

"Хочу спростувати плітки навколо нашої лікарні і нашого директора. Ще з початку цього року до нас поступали пацієнти з захворюванням на пневмонію. Деякі пацієнти видужували, проте були й летальні випадки. Попри те, тести на виявлення COVID-19 в той час не проводилися, не тільки у нас, а взагалі нікому в Україні", - йдеться у дописі.

Також медсестра повідомляє, що наразі в лікарні знаходяться два пацієнти з важкою пневмонією.

"При поступанні у лікувальний заклад їм був проведений експрес-тест на COVID-19 і результат виявився негативним. Хворих госпіталізували в пульмонологічне відділення в окремі палати. Вже у відділенні цим пацієнтам взяли аналіз на ПЛР і очікуються результати. Якщо результати будуть позитивними - пацієнтів переведуть в обласну інфекційну лікарню для подальшого лікування. Такий алгоритм госпіталізації хворих у випадку можливого ризику інфікування COVID-19.

Ситуація аналогічна як і у випадку з директором нашого закладу. Нагадаю хронологію подій. 23 березня у відділення реанімації Луцької міської лікарні поступила пацієнтка Лариса Петрівна Духневич з діагнозом – пневмонія. Їй зробили експрес-тест на COVID-19, який показав негативний результат.

Незважаючи на це, у зв'язку з поширенням вірусної інфекції, відповідно до діючих наказів та протоколів весь медичний персонал, без винятку, був проінформований мною особисто та дотримувався необхідних засобів захисту в роботі з дня введення карантину на території України.

24 березня я взяла аналіз ПЛР у пацієнтки Духневич (мазки з зіву та з носу) на COVID-19. Результат аналізу, який виявився позитивним, ми отримали 25 березня. Після цього, в цей самий день пацієнтку було госпіталізовано до Обласної Інфекційної Лікарні",- пише Леся Каліщук.

За словами авторки, у відділенні реанімації контактували з цією пацієнткою 5 медичних працівників, включаючи її особисто.

"Усім контактним особам був проведений експрес-тест, який був негативним. Також зробили тест на ПЛР, результати якого прийшли також негативними. На сьогоднішній день всі 5 медпрацівників знаходяться на самоізоляції. Відразу після переведення Лариси Духневич в інфекційну лікарню з профілактичною метою обстежили весь медичний персонал лікарні. Було виявлено 4, а пізніше ще 3-х інфікованих осіб, які не були в контакті з пацієнткою.

Де і яким чином працівники реанімаційного відділення були інфіковані, стверджувати наразі важко. Адже при дотриманні всіх засобів захисту та норм кожен має своє власне життя поза межами медичного закладу, включаючи контакти з іншими людьми, поїздки та навіть звичайні походи за продуктами харчування.

Настав такий час, що ситуація в нашій країні змінюється майже щогодинно і кожен медичний працівник: лікар, медсестра, працівник лабораторії, санітарка сподіваються на розуміння, співчуття та підтримку. Ми намагаємось допомогти кожному з вас в цей складний момент: при необхідності надати невідкладну допомогу в відділенні реанімації", - пише медсестра.

Завершуючи допис, Леся Каліщук закликає кожного дотримуватись засобів індивідуального захисту, оскільки медпрацівники кожного дня ризикують своїм життям.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець! Прогнулась! Директорка як видужає, то отримаєш плюсик в карму...
Відповісти
Заказуха 100 процентів.
Відповісти
Премію на День медика видадуть Вам Леся обов‘язково.
Відповісти
Це не ти дитино писала. Тобі дали і тобою грають.
Відповісти
захворило 5 людей и вона не при чом ,,,лохам розкажеш
Відповісти
Якщо писати правду то жодне написане слово не описує дійсніть.Пояснюю чому.Поперше коли тільки з'явилася стаття про цей випадок інфікування ,я відразу сказала що будуть інфіковані медправцівники з реанімації.Мене питання лише одне .Якщо ти лікар і розумієш небезпеку даної інфекції чому ти їдеш за кордор для святкування свого Дня народження?А потім маючи ознаки захворювання лікуєшся в реанімації наражаючи на небезпеку своїх підлеглих.Які кожного дня контактували з рідними і т.д.Це егоїзм і безвідповідальність.А старша медсестра підлиза.Гидко читати.
Відповісти
Скільки заплатили?Скільки коштує життя медперсоналу?
Відповісти
А за кордоном Духневич не була? Запит дайте на таможню...і все стане зрозуміло....без лишніх рухів..... Інформація про перетин за межі українського кордону спростує і брехню і заказуху і Духневич спокійно спати буде.....
Відповісти
Як би санітарка заразила людей хату палили з роботи вигнали а ця одмажиця хабарників набрала
Відповісти
Як довіряти медицині?
Що в поліції, що в медицині, косяки начальник прикриє.
Мусять лизати дупи.
Відповісти
Припеніть відверто брехати!!! Всі знають правду
Відповісти
Ці очі ніколи не брехали
Відповісти
Лицемірка та лизунка.Гидко читати цю брехню!
Відповісти
Автору низький уклін за дану статтю.Реально написано правдиво.Я маю на увазі ті висновки,які робив сам автор.
Відповісти
Нема чого оправдувати дурнуваті дії. Перше - якщо стан неважкий ,чого зразу в реанімацію поперлась? І чого зразу одні з перших заразились працівника з реанімації??? Як що вони заразились не від керівниці , то від кого , де ті люди від кого вони підхопили ? Чого їх не виявляють, не лікують , і когось ще вони заразять . Захворіти може любий , так. Але далі діяла як дибілка!!! Шила в мішку не втаїш.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні