Духневич і 7-річний дівчинці з Луцького району зробили повторні тести. РЕЗУЛЬТАТИ

2
1
Духневич і 7-річний дівчинці з Луцького району зробили повторні тести. РЕЗУЛЬТАТИ
Дівчинка з Гіркої Полонки та лікар з Луцька, які першими у Волинській області захворіли на коронавірус COVID-19, отримали перші від’ємні тестові проби.

Про це сьогодні стало відомо під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка в режимі відеозв’язку провів виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, у середу, 25 березня, на Волині підтвердили перший випадок коронавірусу. Захворіла дитина із Луцького району.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чи є коронавірус у батьків 7-річної волинянки

Додамо, що сьогодні начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк не зміг дати відповідь на те, чи робили 7-річній дівчинці тест на коронавірус повторно, аби з’ясувати, чи одужала вона. Єдине, що сказав головний медик Волині: «дівчинка в задовільному стані».

Першою на коронавірус в Луцькій міській клінічній лікарні захворіла очільниця медзакладу Лариса Духневич. Перший її тест показав негативний результат, тож кілька днів лікарка провела у реанімації міської лікарні. Після підтведження її діагнозу посадовицю перевели до інфекційної лікарні, а медиків, які з нею працювали, ізолювали. Згодом їхні аналізи не показали інфекції.

Оприлюднила вона цю інформацію вже після того, як про її хворобу говорило все місто і наростало суспільне збурення. За власним зізнанням, відчувши недомагання, пані Духневич лягла до реанімаційного відділення міської ("своєї") лікарні і пролежала там три дні, лише 25 березня перевелася до інфекційної лікарні, до якої мала б звернутися із самого початку.

Говорили, що головний лікар повернулася з приватної поїздки з-за кордону і замість того, аби побути належний термін у самоізоляції, пішла на роботу.

Сама ж медик заперечувала цей факт і висловлювала припущення, що заразитися вона могла, оглядаючи хворого з підозрою на коронавірус. Однак інформації про цього хворого в офіційній звітності даних про нього не було.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То, може, і болячка - вигадана?
Відповісти
Нехай не бреше що не була за кордоном, вона зараз боїться в цьому зізнатися бо змусять відповідати за те що не сиділа на карантині. Просто боїться штрафу і осуду. Де цей нещасний хворий від якого вона заразилась? Важко знайти людину якої ніколи не було.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні