Чи голосували нардепи з Волині за «антиколомойський» закон

4
4
Чи голосували нардепи з Волині за «антиколомойський» закон
Народні депутати України, обрані на Волині, не брали участі в голосуванні за закон №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Також за нього не голосував єдиний представник Волині, обраний за списком партії «Слуга народу», Валерій Стернійчук.

Результати голосування за закон опубліковані на офіційному сайті Верховної Ради України.

Нагадаємо, Верховна Рада в понеділок, 30 березня, у першому читанні підтримала так званий «антиколомойський» закон. Законопроєкт передбачає, що власники і ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

За відповідне рішення проголосували 267 народних депутатів. Законопроєкт підтримали нардепи від «Слуги народу», «Євросолідарності», «Голосу», депутатська група «Довіра», позафракційні. «Батьківщина» переважно голосувала проти, «ОПЗЖ» – утрималась.

Крім того, народні обранці проголосували за скорочення терміну підготовки законопроєкту до другого читання.

Нардепи-мажоритарники від Волині, які балотувалися як самовисуванці і перебувають у лавах групи «За майбутнє», не дали за закон жодного голосу. Це Ігор Палиця, Ігор Гузь, Степан Івахів, Ірина Констанкевич. На сайті Ради зазначено, що вони були відсутні в залі, тобто картка для голосування не була активною.

Також «відсутніми» значаться депутати фракції «Слуга народу» Валерій Стернійчук і В’ячеслав Рубльов.

На засіданні був присутній Президент Володимир Зеленський. Він закликав народних депутатів підтримати законопроєкти, необхідні для підписання угоди з МВФ.

Як пише «Українська правда», ухвалення «антиколомойського» закону, як і закону про ринок землі, було критичним для влади, щоб отримати програму підтримки МВФ. Обидва ці питання так само критичні і для Коломойського, якому «зовнішнє управління» заважає повернути контроль над націоналізованим «Приватбанком».

Профільний комітет, секретарем якого є Ігор Палиця, зумів зібратись і затвердити «банківський» законопроєкт лише за годину до початку засідання Ради 30 березня.

До цього декілька депутатів «Слуги народу» отримували погрози від невідомого адресата не голосувати законопроєкт про банки.

«Привіт, Слуга народу. Хочу дати тобі пораду. Я тобі не раджу голосувати за закон, який забороняє повернення банків. Якщо у тебе є трохи мізків, то ти вже розумієш, що Зеленський клоун, і його ніхто не боїться вже. Влади немає...

А якщо ти проголосуєш за цей закон, ти станеш на все життя ворогом Коломойського. Влади змінюються, а Коломойський буде завжди, запам'ятайте це. Вас буде Коломойський наздоганяти все життя. Він Вам життя не дасть. Зеленський пару років і піде, а Вам жити в цій країні»
, – йшлося в повідомленні, яке УП переслали кілька депутатів «СН».

Анонімними Telegram-каналами та соцмережами різних навколополітичних блогерів курсувала інформація про те, що за відмову голосувати за «антиколомойський» закон депутатам пропонують доволі суттєві суми грошей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І Коломойського бояться, і Зленського бояться, і виборців бояться
Відповісти
Нє, ну як Гузь може голосувати за Закон про землю - він же більше спеціалізується по воді. Плаває, плаває ... , і в прямому розумінні, і в переносному ! А ше ж є інші вагомі аргументи !
Відповісти
І тут Палиця спалився...
Відповісти
І чого я цьому не дивуюся
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні