--> Чи голосували нардепи з Волині за закон про ринок землі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи голосували нардепи з Волині за закон про ринок землі

0
-2
Чи голосували нардепи з Волині за закон про ринок землі
Народні депутати України, обрані на Волині, не брали участі в голосуванні за закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Також за нього не голосував єдиний представник Волині, обраний за списком партії «Слуга народу», Валерій Стернійчук.

Результати голосування за закон опубліковані на офіційному сайті Верховної Ради України.

Нагадаємо, у ніч з 30 на 31 березня український парламент ухвалив у другому читанні та в цілом законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№2178-10).

За це рішення проголосувало 259 народних депутатів. Голосували так: «Слуга народу» – 206 голосів, «Європейська солідарність» – 23, «Голос» – 13, «Довіра» – 12, позафракційні – 5, «ОПЗЖ» – 0, «Батьківщина» – 0, «За майбутнє» – 0.

Нардепи-мажоритарники від Волині, які балотувалися як самовисуванці і перебувають у лавах групи «За майбутнє», не дали за закон жодного голосу. Це Ігор Палиця, Ігор Гузь, Степан Івахів, Ірина Констанкевич. На сайті Ради зазначено, що вони були відсутні в залі, тобто картка для голосування не була активною.

Також «відсутніми» значаться депутати фракції «Слуга народу» Валерій Стернійчук і В’ячеслав Рубльов.

До речі, відкриття ринку землі було однією з вимог продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. На ньому наполягав Президент Володимир Зеленський.

Згідно з оновленою версією документу, з другого півріччя 2021 року скасовується дія мораторію на продаж аграрної землі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні