--> «Можливо, вірус давно серед нас», – мама дівчинки, яка першою захворіла на коронавірус на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Можливо, вірус давно серед нас», – мама дівчинки, яка першою захворіла на коронавірус на Волині

6
47
«Можливо, вірус давно серед нас», – мама дівчинки, яка першою захворіла на коронавірус на Волині
"Найстрашніший вірус – це людська агресія та байдужість".

Так сказала мама дівчинки, яку визнали першою інфікованою на covid-19 на Волині.

Жінка публічно розповіла їхню історію, поділилась припущеннями, як донька могла інфікуватись небезпечною хворобою, розказала, що довелось пережити їхній родині через підтверджені результати коронавірусу у доньки, зокрема, про перші симптоми, як вони діяли коли у дівчинки запідозрили інфекцію, що робили коли результати підтвердились лабораторно і застерегла волинян відповідальніше ставитись до нинішньої ситуації.

Нагадаємо, у середу, 25 березня, на Волині підтвердили перший випадок коронавірусу. Захворіла дитина із Луцького району.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині коронавірусом заразилася 7-річна дівчинка. ПОДРОБИЦІ

Друкуємо допис пані Світлани не змінюючи:

"Історія така: 18 березня проснувшись вранці, моя доня почала покашлювати. Мене одразу настерегло те, що звідки взявся цей кашель, якщо днів 4 до того вона ніде не гуляла (саме тоді, якщо пам'ятаєте, похолодало і зима нагадала про себе).

Незважаючи на кашель дитина увесь час була активна і не скаржилась на самопочуття, проте уже близько сьомої години вечора помірявши температуру, ми побачили 38.4 і зрозуміли, щось тут уже не те.

Давши жарознижуючий препарат, через годину температура спала, доня знову поводила себе активно. Ніч пройшла спокійно. Наступного дня ми в телефонному режимі проконсультувались з лікарем і отримали настанови, що робити.

Протягом дня температура 36.6-37.2-37.4, дитина активна, не скаржиться, лише кашель. Десь з 17 до 20, знову піднімається температура 38.2, наші дії такі ж, збили температуру, спостерігаємо. (дитина активна, ніяких ознак хвороби немає, лише сухий кашель, схожий на подразливий, коли щось лоскоче в горлі.

П'ятниця, 20 березня, близько 17:00, температура 38.5, викликаю швидку. Приїхали, послухали, сказали, що дихання чисте, температура як завжди, за годину-півтори спала, ніч спокійно.

Тести на covid-19! Ще з п'ятниці, ми почали цікавитись тестами, де можна зробити, де можна придбати, але зіткнулись з тим, що ніде і практично ніяк, так як їх немає, а якщо і є то невідомо де. Ще одна з причин чому нам відмовляли (коли ми по телефону запитували про тести) , тому що як запевнили нас ми не в зоні ризику так як, не були за кордоном, не спілкуватись з тими хто приїхав з країн з епідемією, не були в контакті з інфікованими.

21-22 березня (а це субота та неділя) минули так, як і попередні дні: кашель, температура впродовж дня 36-37.5, під вечір 38, ніч спокійно.

На понеділок домовились з сімейним лікарем про прийом, далі лікар оглянула, я розповіла, що тато наш 17 березня повернувся зі столиці, і всі підозри вказували на те, що саме він міг інфікувати доньку, і можливо у нас covid-19.

Зробили тест донечці та чоловіку, результати: у доньки позитивний, у чоловіка негативний. З вівторка, а це з 24 березня, температура доньки вдень і ввечері в межах норми, 36.6-36.7. В середу коли офіційно оголосили результати і весь інтернет заполонили пости про наш випадок, я була приголомшена поведінкою людей.

Я не засуджую і не звинувачую нікого, просто хочу сказати одне: в будь якій ситуації залишайтеся людьми. Я вдячна кожному, хто не злякався, кожному хто підтримав і допомагав, це неймовірно підбадьорює і дає сили.

Нашій сім'ї випав такий шлях, і я хочу донести до кожного з вас – не будьте байдужі, адже ви самі не знаєте, що на вас чекає і де саме.

В нашому випадку у чоловіка, в мене та півторарічного нашого синочка вірус не виявлено, залишається лише здогадуватися звідки дівчинка в сім років підхопила таку небезпеку!? А можливо вірус давно серед нас?!

Ніколи не опускайте руки, не здавайтеся і не втрачайте людяність. Небезпека не видима і як бачите, симптоми схожі на звичайне ГРВІ. Дуже хочу, щоб правда відкрилась, звідки донечка могла принести це. Якби в понеділок ми не звернулись до лікаря і не зробили тест, у вівторок вже температури не було, кашель перейшов у вологий, висновок, ніхто нічого і не зрозумів би.

Бережіть свої сім'ї, бережіть себе, дітей, батьків,дідусів і бабусь, бережіть кожного, самоізолюйтеся, перевіряйтесь, адже якщо для когось це як ГРВІ, то для когось може бути смертельно ебезпечно. Будьте обережні, бережіть кожного, разом – ми сила і все подолаємоБудьте здорові. Розкажіть своїм друзям і знайомим, і зрозумійте, що без медичної допомоги, без тесту, ми самостійно не відрізнимо вірус. Будьте обережні і не судіть інших", – звернулась пані Світлана до волинян.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
47

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підкажіть, будь-ласка, як пані Світлані вдалось протестувати всю сім'ю, якщо захворіла лише 7-річна донька і епіданамнез не був обтяжений. Тестування проводила приватна лабораторія? Яка?
Відповісти
Усіх цікавить це запитання. Неодноразово і маму запитували в комантарях, але відповіді ніякої і ні від кого. Яким чином за добу отримали результатат і чому саме робили при такому анамнезі. Ситуація незрозуміла.
Відповісти
Таке враження що мама дівчинки щось не договорює. А в якому зараз стані дитина? Надіюсь що дитя швиденько переборе цю заразу.
Відповісти
Як дівчинка за стільки часу дома нікого з сім'ї не заразила? Можливо у неї не короновірус , тести щось не те показали.
Відповісти
А може тести з Китаю не призначені для України?
Відповісти
Дуже хочу, щоб мої слова прочитала мама Дитини... Тримайтеся, Вам випав нелегкий хрест... Бо то важко уявити який біль і страх у душі матері за своє дитя, словами не передати. Хай Господь оберігає ваше янголятко, та з Його поміччю все буде добре, дитина одужує. Дай нам усім Боже сили пережити ці страшні часи в доброті взаємопідтримці та не втратити людської подоби
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні