Відправили у відставку суддю Ківерцівського райсуду, який брав хабарі сіном і полуницею

2
4
Відправили у відставку суддю Ківерцівського райсуду, який брав хабарі сіном і полуницею
Суддя Ківерцівського районного суду Іван Підгорний звільнився за власним бажанням. Рішення про відставку 17 березня прийняла Вища рада правосуддя.

Про це пише журналістка Центру журналістських розслідувань "Сила правди" Оксана Петрк.

Нагадаємо, Іван Підгорний працював суддею Ківерцівського районного суду з 16 квітня 1984 року. З 1984-го по 2007-й роки очолював його. У 2010-ому Підгорного піймали на хабарі. Він отримав гроші від учасника справи.

В рамках кримінального провадження розглядали також епізоди за 2008-й рік. Люди свідчили про те, що купували і ремонтували судді побутову техніку, возили на таксі, оплачували рахунки в ресторанах, забезпечували полуницею, сіном для кроликів, давали кошти за потрібні рішення у справах.

Відтоді судова тяганина тривала понад 7 років. Вперше Підгорного засудили до умовного відбування покарання у 2012 році, а вдруге до реального з конфіскацією частини майна у 2017. Однак вирок так і не виконали. Спочатку Феміда дозволила відстрочити покарання через нібито важкі недуги, а згодом Верховний Cуд повернув справу до апеляційної інстанції.

11 жовтня 2019-го року Тернопільський апеляційний суд скасував вирок «в зв`язку з невстановленням достатніх доказів для доведення його винуватості в суді і вичерпані можливості їх отримати».

21 жовтня минулого року Івана Підгорного поновили на посаді у Ківерцівському районному суді, а 29-го волиняни зустріли його під будівлею правосуддя вигуками «Ганьба!» і «Хабарник». За цим фактом суддя навіть написав заяву в поліцію. Громадяни не допускали його на роботу, а також зверталися до відповідних органів щодо звільнення Підгорного. Однак все марно. У березні 2020-го Іван Підгорний досягнув пенсійного віку і сам подав у відставку.

А тим часом прокуратура подала касаційну скаргу на рішення Тернопільського апеляційного суду про невинуватість Івана Підгоного у справі про хабар. Розгляд запланований на 8 квітня цього року.

Окрім того, Іван Підгорний за допомогою Феміди намагається компенсувати понад два з половиною мільйони гривень матеріальних і моральних збитків за період відсторонення від посади.

До слова, Іван Підгорний вже подав щорічну декларацію про майновий стан та декларацію перед звільненням. Згідно з ними за 2019-й одіозний суддя отримав 153 767 гривень заробітної плати і 109 299 гривень пенсії. А вже цього року йому виплатили понад 840 тисяч гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оцей семирічний вертеп - самий красномовний приклад нікчемності і гнилі українського судилища, по іншому цю шайку назвати не можна. Доказово було затримано багаторічного хабарника, а вони все одно вивернули чорне на біле... і він все-одно отримає ті мільйони зловтішаючись і тріумфуючи...
Відповісти
Поки отака пи3 дота, вільно злодійствує, і безнакаранно ганьбить наші закони. Доти й не буде нормального життя.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні