Волиняни не пустили на роботу суддю, який брав хабарі сіном і полуницею. ВІДЕО

5
-3
Волиняни не пустили на роботу суддю, який брав хабарі сіном і полуницею. ВІДЕО
Волиняни не пустили на роботу суддю Ківерцівського районного суду Івана Підгорного.

Про це повідомляє «Суспільне Волині».

Нагадаємо, Іван Підгорний працював суддею Ківерцівського районного суду на Волині з 1984 року. З 1997 понад десять років був його головою. Страж Феміди працював доти, доки його забаганки не вилізли боком. Івана Підгорного спіймали на гарячому під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди за винесення «правильного» рішення про зняття арешту з автомобіля. Згодом під час слухання справи Івана Підгорного у судах з’ясувалося, що хабарі він брав не тільки грошима, а й пальним, обідами у ресторанах, транспортними послугами, побутовою технікою, полуницею і навіть сіном для кроликів.

У квітні 2016-го року його засудили до 5 років позбавлення волі, та покарання він такі і не відбував. Більше того, майно у чиновника теж не конфіскували.

А нещодавно Підгорний поновився на посаді – нині виконує обов’язки голови Ківерцівського районного суду.

Так, у вівторок, 29 жовтня, пів на дев’яту ранку біля будівлі Ківерцівського районного суду зібралися люди, аби не пустити суддю на робоче місце. Зі слів ветеранів АТО Сергія Гетманчука та Василя Озоровського, в акції протесту взяли участь 30 людей. Заступник начальника райвідділу поліції Микола Цисюк сказав, що учасників протесту – 20-ро. Присутні розповіли, що вони проти поновлення судді Підгорного на посаді.



«Його осудили на три роки позбавлення волі із конфіскацією майна. Пройшло кілька місяців і чуємо по Ківерцях, що виправдали його. Весь актив – небайдужі атовці, самооборона, волонтери прийшли сюди, щоб спитати, чому виправдали його, за які привілеї і почути його відповідь», – каже учасник акції протесту Сергій Гетманчук.

Журналістка центру журналістських розслідувань «Сила правди» Оксана Петрук розповіла – щодо Івана Підгорного був обвинувальний вирок суду в корупційній справі.

«Свідки, які свідчили на суді, розповідали, що ця людина брала у них неправомірну вигоду сіном, полуницею, побутовою технікою. В одному з епізодів хабарництва це було доведено. Але Верховний Суд розглядав іншу справу, в якій було прийнято рішення про те, що якщо матеріали негласних слідчих дій не відкриті обвинуваченому на стадії досудового розслідування, то людина, нібито, не мала в повній мірі реалізувати своє право на захист. Через ці процедурні моменти вирок було скасовано», – зазначила журналістка.

Іван Підгорний прийшов на роботу на 9-у годину. Присутні на акції протесту люди його зустріли вигуками.

Зі слів Івана Підгорного, його поновив на посаді своїм наказом голова Ківерцівського районного суду Олександр Костюкевич. Тернопільський апеляційний суд скасував обвинувальний вирок у звинуваченні в корупції.

Зустрічну заяву про незаконне поновлення на посаді судді Івана Підгорного до районного відділу поліції написали присутні протестувальники.

Виконувачка обов’язків керівника апарату суду Людмила Щурук підтвердила, що Іван Підгорний виконує повноваження голови суду. Ознайомитись з наказом про його поновлення не дала.

В єдиному реєстрі судових рішень опублікована ухвала Волинського окружного адмінсуду від 23 жовтня щодо прийняття позовної заяви Підгороного про поновлення на роботі, поновлення повноважень судді та виплати суддівської винагороди, стягнення суддівської винагороди, матеріальної допомоги та моральної шкоди. Рішення у справі має прийняти суддя Ксензюк без присутності сторін.

Детальніше у сюжеті:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та того гриба треба під лоатин в ліс завести. наступні 10 років буде дорогу додому шукати
Відповісти
Іван Іванович Підгорний, являється пенсіонером України, отримує від держави пенсію у розмірі - 8300 грн. та перебуваючи на посаді судді категорії "Б" крім пенсії отримує заробітну плату понад 13000 грн.
Відповісти
пора на ставку сидіти і рибу ловити
Відповісти
Я ж йому казав навозом брати
Відповісти
Це реформа в дії,за хабарі садять в суддівське крісло
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні