Луцький лікар-педіатр розповів, чи можна гуляти з дітьми під час карантину

4
-8
Луцький лікар-педіатр розповів, чи можна гуляти з дітьми під час карантину
Чи можна дітям під час карантину гуляти на свіжому повітрі? Відповідь на це питання сьогодні хоче почути чимало молодих мам. Одні посилаються на думки розкрученої медійної «приватної особи», інші – на застереження Міністерства охорони здоров’я.

Директор Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська в цьому питанні категорична: гуляти не можна! Про це вона розповіла в сюжеті інформаційного агентства «Конкурент».

«Карантин це є самоізоляція», – говорить лікар-педіатр.

Вона пояснює: «Обмеження будь-яких скупчень людей зроблене для того, щоб уникнути контакту і щоб людина не захворіла. Кожний контакт, який може бути між особами, небезпечний. Ми не знаємо, де ця особа була, звідки вона приїхала, який стан її здоров’я, чи заглядали цій дитині в рот, чи не заглядали, чи нема в неї якихось катаральних явищ».

Лєщинська наголошує: «Виключно потрібно зберігати самоізоляцію: сидіти дома і розуміти, що якщо дитина буде контактувати з великою кількістю осіб – це є в першу чергу загроза зараження і розвитку коронавірусної інфекції».

За словами лікаря, сьогодні батьки ведуть себе надзвичайно безпечно, що неправильно.

«Тому я сьогодні розмовляла з начальником управління охорони здоров’я Луцької міської ради з тим, щоби просити допомогу зі сторони правоохоронних органів для того, щоб були якісь важелі впливу на батьків, які випускають дітей до організованих груп. Це є пряме спонукання розвитку коронавірусної інфекції», – каже лікар.

Лєщинська пояснює, що для того, щоб подихати свіжим повітрям, сім’я може поїхати туди, де нема нікого: в ліс, на присадибну ділянку. Але в жодному разі не можна брати участі у групових іграх.

«Ситуація, на жаль, дуже невтішна. І ті цифри, які приходять з Італії, нас, медиків, шокують. Як вони не шокують тих батьків, які пускають дітей на вулицю, я цього просто не можу зрозуміти», – підсумувала лікар-педіатр.

Головне фото – ілюстративне


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гуляти можна тільки подалі від людей..
Відповісти
Ну звісно ж, хворі люди натовпом ходять по вулицям, як зомбі... І звідки в них сили беруться? Не слухайте цю ідіотку, гуляйте на вулиці, дихайте свіжим повітрям, якщо ви молодші 70 років, то ризиків для здоров'я - 0.
Відповісти
Свіже повітря ще нікому не зашкодило. Якщо гуляти з дитиною там, де немає людей, в парку наприклад, то чому ні? Ця лікар не пробувала виседіти вдома три тижні, коли світить сонце надворі і тепла сонячна погода. Якщо сидіти вдома, то де те здоров'я візьметься? Дивно,що це лікар таке каже...Боронь Боже до такої на прийом попасти...
Відповісти
Діти хворіють дуже мало і в легкій формі. Поки що ні в Китаї, ні в Італії не було жодної померлої від коронавірусу дитини. Це не грип. Тому є сенс уникати великих скупчень людей, а не зустрічей з людьми взагалі. Як правило, діти хворіли якраз вдома: спочатку батьки, а потім уже передавалось дітям.
Так що щось колега занадто категорична.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні