У Луцьку зупиняють маршрутки і тролейбуси

2
4
У Луцьку зупиняють маршрутки і тролейбуси
Розповіли, чи курсуватиме громадський транспорт Луцька в четвер, 19 березня.

Про це стало відомо у середу, 18 березня, на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

На засіданні розглянули додатковий проєкт рішення «Про обмеження роботи громадського транспорту: автобусних маршрутів і тролейбусів».

Нагадаємо, скасування громадського транспорту в період карантину ініціював радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Зазначимо, начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов розказав, що в транспорті Луцька здійснюють позмінну дезінфікуючу обробку транспортних засобів, контролери забезпечені масками, мають засоби для протирання рук на спиртовій основі.

За день до виконкому Ігор Поліщук знову анонсував обмеження роботи громадського транспорту з четверга, 19 березня.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад пояснив, що водій не може контролювати кількість пасажирів у тролейбусі чи маршрутці.

«Ми хочемо забезпечити безпеку людей, тому хочемо обмежити рух – заборонити перевезення на тролейбусах і автобусах в місті Луцьку», – пояснив Недопад.

Нагадаємо, раніше стало відомо, в рамках боротьби з епідемією коронавіруса, Уряд України вирішив ввести обмеження на чисельність пасажирів, які одночасно можуть перебувати у салонах міського громадського транспорту. Таким чином у маршрутках, тролейбусах, автобусах та трамваях має їздити по 10 людей максимум.

Член виконавчого комітету Ігор Муковоз попросив звернути увагу на встановлення ціни на перевезення таксистами.

«Як тільки починає погано працювати транспорт, зростають ціни на таксі. Не всі таксисти в нас чесно працюють і сплачують податки. Просив би з розумінням віднестися, бо це проблема цілого міста. Прошу не піднімати ціни до космічних висот», – виступив Муковоз.

Секретар Луцькради Григорій Пустовіт пояснив, що транспортний засіб є місцем тісного контакту людей.

«Контакт забезпечений, якщо в маршрутку чи в тролейбус зайде хвора людина. У нас проблема, що ми боялися паніки, а зіштовхнулися з байдужістю громадян. Ми прийняли рішення, щоб закрили ринки – ми його добилися, сьогодні вони не працюють», – зауважив Пустовіт.

За словами секретаря Луцькради, вчора 2 тисячі студентів скористалися транспортом Луцька.

«Вам оголосили карантин. Ви маєте сидіти вдома, вчитися, відпочивати. Ми вимушені закрити громадський транспорт, бо іншого способу достукатися до людей, примусити їх сидіти вдома немає. Небезпека дуже висока. Вчора 22 тисячі пільговиків – основна маса пенсіонерів, їздили в транспорті. Зведіть всі поїздки до мінімуму, ви в першу чергу під загрозою. Пенсіонери сьогодні не повинні виходити на вулицю», – виступив Григорій Пустовіт.

Секретар додав, що сьогодні буде інформація, скільки людей потребують транспорту.

«Ми будемо зараз працювати з перевізниками. Надіюся, що будуть виділені автобуси, які будуть возити лікарів. Ми будемо возити їх за кошти з бюджету», – поінформував Григорій Олександрович.

Член виконавчого комітету Ігор Алєксєєв зазначив, що рух транспорту потрібно було закрити ще позавчора.

Члени виконавчого комітету підтримали цей проєкт рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну багато уявили що карантин це канікули.Ось тільки як добиратися людям які працюють?Або закривайте все геть.
Відповісти
Ще один розсадник зарази - гуртожитки. Від того що їх "приватизували" щільність голів на квадратний метр не зменшилась. Куди там по щільності базарам і ТЦ з РЦ.
В Словенії карантин і уряд зобов'язав покинути студентам гуртожитки, але ніхто не здогадується що в нас гуртожитки використовуються як житло.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні