Загибель дитини під скульптурою у Запоріжжі: керівництво парку прокоментувало трагедію. ВІДЕО

0
4
Загибель дитини під скульптурою у Запоріжжі: керівництво парку прокоментувало трагедію. ВІДЕО
У Запоріжжі на дитину впала 200-кілограмова скульптура. Потерпілу з численними переломами та черепно-мозковою травмою доправили до реанімації.

Медики майже добу боролись за її життя, проте вранці дівчинка померла, так і не опритомнівши, йдеться у сюжеті ТСН.



Медична бригада намагається надати першу допомогу дитині. На 8-річну дівчинку у парку впала двометрова скульптура. Граючись, мала намагалася залізти на дерев’яного  ведмедя - разом вони рухнули на землю. Дитину доправили до реанімації. Проте травми виявились несумісними з життям.  

"Відкрита черепно-мозкова травма, поєднана травма тулуба та кінцівок. Достатньо тяжкі травми", - розповів керівник оперативно-диспетчерського управління центру екстреної медичної допомоги Владислав Долинний.

8 березня у центральному парку Запоріжжя було багато батьків із дітьми. Попри застарілі атракціони, "Дубовий Гай" або Дубовка - найпопулярніше місце відпочинку містян. А на галявині з казковими героями завжди збиралися найменші.     

Майданчик дерев’яних скульптур у центральному парку створювали сім років тому митці з усієї України. Маша та Ведмідь – саме ця скульптурна композиція вагою майже півтори сотні кілограмів завалилась на дитину. Зараз на майданчику порожньо – після трагічного випадку керівництво парку за кілька  годин демонтувало всі скульптури.

Керівництво парку запевняє – попри попереджувальні написи, малеча постійно видиралась на скульптури. Батьки підтверджують – діти справді дуже любили гуляти поміж знайомих персонажів.  

"Так! Ми раніше теж фотографувалися, принаймні минулого року точно - стояв, ведмідь стояв", - кажуть місцеві, а також запевняють, що фігури не були прикріплені і молодь постійно їх переставляла.

Натомість у парку твердять - всі фігури були закріплені. Ведмідь, що розчавив дитину, мовляв, почав гойдатись кілька днів тому, й працівники  демонтували композицію. Поклали поруч із майданчиком, щоб згодом вивезти на склад, але  не встигли. Припускають , хтось з відпочивальників вирішив повернути скульптуру на місце.

Те, що сталося, керівництво Дубовки вважає "трагічним збігом обставин" та "нещасним випадком".  

"У нас є відео за всі ці дні, і там видно, що якась група з 5-6 чоловік цю статую поставила грубо кажучи на попа. Дві дівчинки побігли, одна стрибнула на дерево, а друга полізла по цій статуї", - каже директор КП "Дубовий Гай" Олег Комаренко.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості та за статтею "убивство". Скульптурну композицію як речовий доказ забрали у відділок. Як з’ясувалось, жодна із важких фігур навіть не перебувала на балансі парку  і хто мав відповідати за їх стан ще треба з’ясовувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні