--> Показали жахаючі кадри заворушень у Нових Санжарах. ФОТОРЕПОРТАЖ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Показали жахаючі кадри заворушень у Нових Санжарах. ФОТОРЕПОРТАЖ

2
9
Показали жахаючі кадри заворушень у Нових Санжарах. ФОТОРЕПОРТАЖ
Показали жахаючи кадри заворушень у селищі Нові Санжари, що на Полтавщині.

Події, під час яких дістали тяжкі поранення більш як 10 поліцейських, відбувалися у четвер, 20 лютого. Фото з місця подій оприлюднив УНІАН.

Як повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України, поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронця у Нових Санжарах.

«Під час прибуття колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, агресивно налаштовані громадяни розпочали закидати їх та поліцейських камінням. Окрім того, один чоловік намагався автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців», - йдеться у повідомленні МВС.

Зазначається, що групи агресивно налаштованих людей спровокували сутичку, тож поліція вимушена була припинити групове порушення правопорядку.

У відомстві наголосили, що для захисту громадян та припинення масового заворушення працівники поліції вимушені були застосувати заходи фізичного впливу, відповідно до вимог закону. На цей час за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських та одна цивільна особа, додали в МВС.

Нагадаємо, у Нових Санжарах місцеві жителі у четвер, 20 лютого, протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі «Нові Санжари» в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака було 22 особи-члени екіпажу і супроводжувального медперсоналу, а також 72 пасажири. Серед евакуйованих українців - родина з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волиняни – серед евакуйованих з Китаю

О 19:50 колона автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію. Протестувальники кидали каміння в автобус. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець. Всього приїхало сім автобусів.

Евакуйовані протягом 14 днів люди перебуватимуть у санаторії в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

У зв'язку з протестами місцевих жителів до Нових Санжар вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він також повідомив, що в там працюватиме оперативний штаб уряду. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що під час подій у Нових Санжарах дістали тяжкі поранення більш як 10 поліцейських.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рагулi
Відповісти
Позор для Украины
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні