Протести та медики в аеропортах: як Україна зустрічає літак з Китаю. ФОТО, ВІДЕО

1
-6
Протести та медики в аеропортах: як Україна зустрічає літак з Китаю. ФОТО, ВІДЕО
20 лютого, до України, як і було заплановано раніше прибули її громадяни, а також іноземці, яких напередодні евакуювали з Китаю. Попри те, що у МОЗ неодноразово запевняли у тому, що небезпеки для мешканців України немає, не всі громадяни готові приймати пасажирів літака на території своїх населених пунктів.

Протести в регіонах, відсутність офіційних даних про те, куди саме будуть доставлені українці на іноземні громадяни, створила неабияку напруженість у низці регіонів. Місцеві мешканці, отримуючи неофіційну інформацію, що десятки людей з Китаю можуть опинитися в їх регіонах, виходили на мітинги та акції протесту, повідомляє УНІАН.



Зокрема, протестували мешканці Львівщини, Київщини, Тернопольщини тощо. А вже сьогодні після отримання інформації про можливе розміщення пасажирів літака з Китаю на Полтавщині, мітинги розпочали мешканці селища Нові Санжари.

Примітно, що в Одеській ОДА у четвер заявили про готовність до прийому та лікування хворих на коронавірус.

Як готуються до прийому профільні служби

У МВС розповідають, що для охорони території, де перебуватимуть евакуйовані з китайського Уханя українці, будуть залучені щодобово 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Національної гвардії. Приміщення з евакуйованими будуть посилені – буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження.

Чергуватимуть піші патрулі, автопатрулі, функціонуватиме контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження, поряд працюватиме цілодобовий об'єднаний ситуаційний центр МВС.

Де зараз літак

Літак, на борту якого знаходяться понад сім десятків пасажирів, вилетів з китайського Уханя ввечері у середу. Усі його пасажири пройшли три лінії санітарного контролю.

На борт літака, що вилетів з Уханя в Україну, китайські медики не допустили чотирьох осіб - трьох українців та одну іноземку. На борту літака було вжито додаткових технічних заходів безпеки для екіпажу, лікарів та інших супроводжуючих осіб з метою мінімізації їхнього спілкування з пасажирами рейсу.

Літак з Китаю сьогодні вранці очікували у столичному аеропорту "Бориспіль". Планувалося, що він приземлиться о 8:05, згодом час прильоте декілька разів переносили.

Вже вранці стало відомо, що літак кружляє у небі над Харківщиною, однак посадку не здійснює. Після інформації про те, що його пасажирів можуть розмістити в санаторії МВС на Полтавщині і протестів місцевих жителів, літак змінив курс і полетів в напрямку Києва.

Після того, як літак здійснив посадку в аеропорту "Бориспіль", у МВС офіційно повідомили: зроблено це для дозаправки. А згодом він знову має полетіти до Харкова.



На борту літака 45 громадян України та 27 іноземців. Наразі в аеропорту Харкова знаходяться медики в захисних костюмах. На виїзді на злітну смугу чергують три "швидких", екіпаж також у захисних костюмах. Прибули також кілька автобусів.

За останньою інформацією, розміщувати українців та іноземців з Китаю будуть на Полтавщині. Там же сьогодні близько 7.00 години в селищі Нові Санжари група місцевих мешканців заблокувала дорогу міжрегіонального значення.

При спробі Поліція Полтавської області розблокувати проїжджу частину, деякі учасники акції чинили опір, виникла короткострокова сутичка.

Для припинення правопорушення правоохоронці встановили понад 10 найбільш агресивно налаштованих людей, роз'яснили їм юридичні наслідки вчинення протиправних дій та провели превентивні бесіди.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А завезти в Україну інфекцію-це законні дії?!Тут не Китай,і з нашою медициною при проникненні інфекції пів України вимре!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні