Пришили назад: волинянка розказала, як відрубала сокирою палець. ВІДЕО

0
1
Пришили назад: волинянка розказала, як відрубала сокирою палець. ВІДЕО
Волинянка, якій луцькі медики пришили відрубаного сокирою пальця, готується до виписки.

Про це Суспільному Волині розповів завідувач опікового центру Луцької міської клінічної лікарні Роман Трач.

Нагадаємо, 4 лютого Наталію Лемещук доправили до лікарні з механічно ампутованим великим пальцем лівої руки. Жінка, рубаючи дрова, ненароком відрубала собі палець. В Луцькій міській клінічній лікарні згодом його пришили.

Наталія Лемещук у відділенні опікового центру відновної хірургії китиці перебуває 9-й день. Жінка розповідає, живе у Маневицькому районі в селі Череваха. 4 лютого сокирою на власному подвір’ї травмувала руку.

"Я рубала дрова. Десь з годину вже рубала. Секунда діла, дві секунди. Я цього не пам’ятаю. Я дочці сказала: Марина я напевно відрубала палець. Вона зразу в плач. Дивися, кажу, рукавиця висить. Трошки висіло на шкірочці" – розповіла, як було, пацієнтка.

За годину каретою швидкої, жінку доправили до Луцької клінічної лікарні. Тут Наталію чекала бригада медиків. Вісім лікарів, 4 години повертали на місце кістку, нервові закінчення та судини відрубаного пальця. Подібних успішних операцій, каже лікар Роман Трач, на Волині ще не було. Повертати ампутовані частини кисті, хірурги навчалися в Інституті Шалімова.


"Це є перша вдала реплантація. Ми тільки починаємо, але це є успіх. Перша вдала реплантація - це як перша дитина, переживаємо за все. За функціональний його стан будемо говорити, коли буде реабілітація. Але є впевненість вже в тому, що палець приживлено. Він відновив своє функціонування" – розпвів завідувач опікового відділення, відновної хірургії китиці Роман Трач.


"Хазяїна немає, я сама працюю, сама дрова рубаю. Сама заготовляю. Дякувати лікарям, може буду працювати, не знаю", – поділилась жінка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні