«Чому Луцьк розфарбований барвами наркосайтів?» – психолог про наркотики серед підлітків

0
5
«Чому Луцьк розфарбований барвами наркосайтів?» – психолог про наркотики серед підлітків
Кожен п’ятий клієнт луцького психолога – людина у віці 14-30 років, залежна від наркотиків.

Про це пише практичний психолог та сертифікований арт-терапевт у роботі із залежностями Оксана Каліщук у блозі на сайті інтернет-видання «Волинь24».

Оксана Каліщук обурюється: «Чому сьогодні наше, блін, європейське місто розфарбоване барвами наркосайтів, і нікому до цього немає діла? Чому сьогодні дитина в 13, 14 років без жодних проблем може купити БУДЬ-ЯКИЙ наркотик, мало того, ще й його продавати?! Де кіберполіція?! Де спецслужби?! Де профілактичні лекції?!»

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Реакція: патрульні взялися за закладчиків наркотиків у Луцьку

Психолог констатує: «Коли я запитую те дитя, де і з ким ти вживаєш, від відповіді мене кидає в жар! Бо вживає в школі з однолітками!!! Люди! Це не десь далеко за кордоном! Це дуже близько! Це настільки близько, що ви не уявляєте! Бо це може бути поряд, у сусідній кімнаті!!!»

«Наркотики – це біохімічна зброя проти нашої молоді! – пише Оксана Каліщук. – Я з упевненістю можу про це заявити. Адже мої клієнти, в основному, люди віком від 14 до 30 років! (Якщо з 14 до 30 з сьогоднішніми наркотиками доживе!)»

Авторка допису запитує: «Хто за цим стоїть? Що з цим робити? Що буде з нашим суспільством? Чому в Україні немає ЖОДНОГО державного центру реабілітації для залежних? (А ті, що створені активістами, волонтерами, закриваються.)»

На переконання психолога, важливу роль в тому, що підлітки вживають наркотики, зіграли байдужі батьки.

Звертаючись до них, вона закликає: «Шановні батьки, замість турбуватись, який ґаджет у вашої дитини, в який садочок чи школу піти, модні ганчірки, обов'язкові виші і т.п., обійміть свою дитину. Запитайте, що ВОНА відчуває? Чого ВОНА хоче? Що є для НЕЇ важливе? Ким ВОНА хоче стати? Про що ВОНА думає? Про що ВОНА мріє? Любіть своїх дітей БЕЗУМОВНО! І пам'ятайте, що в тій сім'ї, де дитина відчуває себе в безпеці, відчуває любов між батьками (!), відчуває себе прийнятою, вона ніколи не піде шукати ілюзорну любов на вулицю!»
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні