--> Наркотик для вашої дитини – плата за ілюзорну любов | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
02 лютого, 2020, 12:14

Наркотик для вашої дитини – плата за ілюзорну любов

Наркотик для вашої дитини – плата за ілюзорну любов
Безсоння мені забезпечене, якщо не поділюся з вами тими думками, що рояться в моїй голові з того часу, як почала працювати з темою залежності. Чому саме сьогодні? Бо вчора на консультацію прийшла мама з дівчинкою чотирнадцяти (!) років, щоб я щось зробила з її дитиною, в крові якої знайшли марихуану та амфетамін. І хочу вам сказати, останнім часом такі клієнти у мене – кожен п'ятий!

Люди! Те, що стосується психологічних аспектів – я є! Я відкрита! Питання сімейних цінностей, рівня довіри в сім'ї, гіперопіки чи її відсутності, кордонів, сепарації, контролю і багато того, про що не напишеш коротко в цьому дописі, потрібно і можливо вирішувати із спеціалістами-психологами, це не є проблемою у нас в Луцьку! Є люди, мої колеги, які готові прийти на допомогу. Вам лише варто постукати в двері.

Хвилює мене більше інше питання. Чому сьогодні наше, блін, європейське місто розфарбоване барвами наркосайтів, і нікому до цього немає діла? Чому сьогодні дитина в 13, 14 років без жодних проблем може купити БУДЬ-ЯКИЙ наркотик, мало того, ще й його продавати?! Де кіберполіція?! Де спецслужби?! Де профілактичні лекції?! Коли я запитую те дитя, де і з ким ти вживаєш, від відповіді мене кидає в жар! Бо вживає в школі з однолітками!!! Люди! Це не десь далеко за кордоном! Це дуже близько! Це настільки близько, що ви не уявляєте! Бо це може бути поряд, у сусідній кімнаті!!!

Наркотики – це біохімічна зброя проти нашої молоді! Я з упевненістю можу про це заявити. Адже мої клієнти, в основному, люди віком від 14 до 30 років! (Якщо з 14 до 30 з сьогоднішніми наркотиками доживе!)

Хто за цим стоїть? Що з цим робити? Що буде з нашим суспільством? Чому в Україні немає ЖОДНОГО державного центру реабілітації для залежних? (А ті, що створені активістами, волонтерами, закриваються.) Питання відкриті. На жаль...

Шановні батьки, замість турбуватись, який ґаджет у вашої дитини, в який садочок чи школу піти, модні ганчірки, обов'язкові виші і т.п., обійміть свою дитину. Запитайте, що ВОНА відчуває? Чого ВОНА хоче? Що є для НЕЇ важливе? Ким ВОНА хоче стати? Про що ВОНА думає? Про що ВОНА мріє? Любіть своїх дітей БЕЗУМОВНО! І пам'ятайте, що в тій сім'ї, де дитина відчуває себе в безпеці, відчуває любов між батьками (!), відчуває себе прийнятою, вона ніколи не піде шукати ілюзорну любов на вулицю! Не тікатиме в наркотичне забуття від своєї нікчемної реальності, де її не розуміють, не чують, не визнають. Де найрідніші люди здаються такими чужими, такими далекими.

Знайте, що попередити хворобу набагато простіше, ніж лікувати залежність!

P.S. Рекомендую профілактичну лекцію для вас та ваших підлітків (є в ютубі, у вільному доступі) Марини Грибанової «Правда про наркотики».

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні