Чи готові підприємці Центрального ринку до переїзду

0
-1
Чи готові підприємці Центрального ринку до переїзду
Підприємці Центрального ринку не збираються переїжджати з території ринку. Анонсують судові позови, мітинги і страйки.

Про це в коментарі журналістам в п’ятницю, 31 січня, розказав голова «Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу» Ігор Дильов.

Нагадаємо, в середу, 29 січня, депутати міськради припинили право користуватися лівою частиною Центрального ринку на вулиці Глушець комунальному підприємству «Луцькі ринки». Згідно з проєктом рішення, в лютому почнуть демонтаж цієї частини ринку.

У четвер, 20 січня, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт підписав розпорядження «Про створення тимчасової робочої групи з перенесення ринку «Центральний» у місті Луцьку».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відомі прізвища посадовців, які займатимуться перенесенням луцького ринку

У п'ятницю, 31 січня, більше сотні підприємців Центрального ринку прийшли під стіни міської ради, аби заявити, що вони проти такого ультиматуму від влади Луцька.

«Сьогодні мова йде про частину ринку, в якої була вилучена земельна ділянка у власного ж комунального підприємства «Луцькі ринки». На цій земельній ділянці розташовані 360 підприємців», – сказав він.
За словами Ігоря Дильова, люди обурені, бо в них є діючі угоди з комунальним підприємством до червня 2020 року.

«Ми знаємо, що по іншій частині ринку йдуть судові справи. Вже є звернення, щоб регулювати ситуацію на Центральному ринку. Там мала бути робоча група, яку ми ініціювали свого часу, коли вирішувалося питання по цій земельній ділянці. Але поки влада діє якось дивно. Люди обурені і вважають себе обдуреними, бо їм дали п’ять днів, щоб виселитися. Вони закупили товар, сподівалися якось здійснювати свою діяльність, підготуватися до змін», – каже посадовець.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Пустовіт сказав, чи можна відтермінувати перенесення луцького ринку

Ігор Дильов зазначає, що підприємці не проти реконструкції території Центрального ринку, однак вони надіялися, що їм збережуть декілька місць.

«Я думаю, що торгівля там буде. І це ж підприємці. Якщо вони зараз торгують секонд-хендом, то вони можуть торгувати чим завгодно. Найголовніше, щоб їм запропонували робоче місце на цій земельній ділянці. Це було б справедливо. Дивно, що спершу хочуть викинути людей, а потім запропонувати щось. Є підприємці, які готові вкластися в цей проєкт і зробити все, щоб залишатися на території ринку», – каже.

За словами Ігоря Дильова, сьогодні підприємці прийшли до міської ради з конкретною вимогою: зупинити дію рішення.

«Можна вважати, що це попереджувальна акція про те, що ми будемо боротися і підприємці готові до боротьби за цю ділянку. Це відбуватися і правовим чином, і будуть підготовлені судові позови, звернення, щоб зупинити рішення. Ми вважаємо, що це порушення законодавства і прав підприємців. Ми не вимагаємо чогось захмарного. Це не якісь незрозумілі люди, які вчепилися за земельну ділянку зубами. Вони хочуть змін, але законним цивілізованим шляхом», – анонсував голова «Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу» Ігор Дильов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні