У яких районах Волині закрили школи на карантин через вірус

0
1
У яких районах Волині закрили школи на карантин через вірус
Дві школи в Камінь-Каширському, по одній в Маневицькому, Луцькому та Горохівському районах призупинили навчання у зв'язку із зростанням захворюваності на ГРВІ.

Про це розповів заступник начальника обласного управління освіти, науки та молоді Олександр Ткачук, повідомляє Суспільне Волині.

Нагадаємо, на Волині кількість госпіталізованих з приводу ГРВІ, порівняно з минулим тижнем, збільшилась вдвічі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чи закриють луцькі школи на карантин.

У Центрі первинної медичної допомоги Луцька скупчення людей через зростання захворюваності на грип та ГРВІ немає. У коридорі стоять лучани – родина Мельників. Лучанка Олена розповіла: на прийом до сімейної лікарки прийшла з двома дітьми і чоловіком, які почуваються зле.

"Кашель, нежить, температура висока вже третій день тримається. Ми прийшли, щоб нас послухали. Я — годуюча мама, то мені всі ліки не можна. Тобто треба, щоб лікар порекомендував, тому ми от прийшли послухати, щоб сказали якісь рекомендації. В понеділок прийшов чоловік, йому відкрили лікарняний, а це за пару днів і я. І ми вже приїхали всі разом, чоловіка будуть доліковувати і тоді вже мене" – розповіла пацієнтка.

"Пацієнт перебував на лікарняному листку з гострою інфекцією гострих дихальних шляхів. На даний момент стан пацієнта покращується. Температура нормалізується, але на даний момент для укріплення організму і для попередження лікарняний листок продовжуватимемо", – розповіла завідувачка амбулаторії Тетяна Кравчук.

З початку року до кожного сімейного лікаря Луцького центру первинної медичної допомоги щодня звертаються по 5-6 пацієнтів із симптомами ГРВІ, розповіла сімейна лікарка медичної установи Ірина Андрійчишена.

"Грип набагато важче перебігає, ніж ГРВІ. Вірус грипу уражає нижні дихальні шляхи. У людини буде набагто гірша інтоксикація. Температура одразу, в перший день піднімається до 38,5 градусів. У людини виражена ломота в тілі. Застуда перебігає більш легко. Людина може бути активна, але відчуває ще нежить, дискомфорт від того, що слизові виділення із носа. Температура може бути від субфебрильної до 38 і не вище" – каже сімейна лікарка Ірина Андрійчишена:

Пацієнтка Емілія Дульнявка, яка прийшла до медичного закладу із симптомами чхання та кашлю, каже, не знає чи то грип, чи ні.

"Сухий кашель. Маю ті таблетки, які я брала, ті помагають, а ті ні. Прийшла показати лікарці, бо без неї взяла." – розповідає.

79 тисяч волинян захворіли на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції з початку епідемічного сезону, який розпочався торік наприкінці вересня. Це - майже 8 відсотків від усього населення Волині.

Про це розповіла Ірина Єнжиєвська, завідувачка відділу обласного лабораторного центру. За її словами, станом на сьогодні перевищення епідемічного порогу захворюваності зафіксовано у 4 районах області - Камінь-Каширському, Локачинському, Маневицькому, Любешівському та місті Нововолинську.

"Приріст захворюваності за цей тиждень становить 30 відсотків. Взагалі в нинішньому тижні захворіло понад 5700 осіб. Це на 1300 осіб більше, ніж попереднього тижня. Збільшення захворюваності ми спостерігаємо у всіх вікових групах, але найбільше захворіло дітей від 5 до 17 років. На сьогодні переважають ГРВІ, поки що лабораторного випадку підтвердженого грипу в нас в області не зареєстровано", – каже Ірина Єнжиєвська.

За останній тиждень зросла кількість школярів, які захворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції — каже Олександр Ткачук, заступник начальника обласного управління освіти, науки та молоді.

"Хвиля захворюваності докотилася і до нас. У нас вже з’явилися випадки закриття закладів освіти. Закриті уже 5 ЗОШ в 4 районах. Це, зокрема, в Камінь-Каширському — дві школи, Маневицькому, Луцькому і Горохівському по одній школі. Тобто поріг захворюваності уже перевищено на 20 відсотків – розповів заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Олександр Ткачук.

Ірина Єнжиєвська каже, що лікарі-епідеміологи обласного лабораторного центру проводитимуть щоденний моніторинг захворюваності грипом та ГРВІ серед школярів, якщо епідпоріг буде перевищено, у навчальних закладах оголосять незаплановані канікули.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні